FUVO-dødaren Blaker slo igjen

Her header Martin Mathisen inn utligningen for Blaker

FUVO har vunnet samtlige 11 hjemmekamper i 2019, og man tilbake til 16.juni 2018 sist gang FUVO gikk av banen uten poeng. Den gangen var det lørdagens motstander, Blaker, som påførte FUVO 2018-sesongens eneste hjemmetap. Dessverre skulle FUVO-dødaren slå til nok en gang…..

Kim Brenna sendte FUVO i ledelsen før pause

Det første kvarteret var jevnspilt, men utover i omgangen tok FUVO mer og mer over. Hjemmelaget hadde mye ball mot et lavtliggende Blaker-lag som satset på kontringer. Det ble skapt få sjanser, nærmest mål var Henning Torgnesskar, men ingen av hans to avslutninger endte i scoring. Etter 41 minutter tok FUVO ledelsen. Ørjan Hopen fant Kim Brenna med en fin ball. Han dro seg forbi Vidar Anzjøn i Blaker-buret og fra spiss vinkel satte han ballen i nettmaskene. Vertene kunne dermed gå i garderoben med en fortjent 1-0 ledelse.

Innbytterne avgjorde for Blaker

Da lagene inntok matta etter sidebytte, så FUVO ikke lenger ut som en serieleder. Allerede etter fem minutters spill mistet Ole Kristian Myhre ballen som bakerste mann da han prøvde å dra av den tredje Blakerværingen på rappen. Heldigvis for nesbuene stod en Blaker spiller med det ene beinet på feil side av midtbanestreken, og ble korrekt vinket av for offside. Like etterpå traff Blaker stolpen. FUVO-spillerne så ut som forvirra høns. Gang på gang tømte de seg defensivt, samtidig som de sluttet å løpe/orket ikke. Blaker satte inn et høyere press, og etter 70 minutter fikk de en corner som Martin Mathisen fikk gå uforstyrret opp og heade i mål. Dette ga bortelaget blod på tann og ti minutter senere var det dags for 1-2. Innbytter Per-Einar Martila kom seg ned på venstrekanten og fikk lagt inn til Martin Mathisen, som kom i hundre inn mot bakerste stolpe og feide kula inn i mål.

FUVO gjorde et forsøk på å utligne, men det ble noe krampaktig over det hele. Samtidig skal det sies at midtstopperne til Blaker knapt gjorde en eneste feil i løpet av kampen. FUVO prøvde i alt for stor grad å serve inn mot midten der den over to meter høye Nicolaj Møller Jensen stod og stanget vekk alt som kom i hans område. På overtid kom Blaker på en siste kontring. Per-Einar Martila så en bedre plassert Vegard Gjelsvik. Alene med Thomsen fastsatte innbyttermakeren sluttresultatet til 1-3.

Alt i alt en fortjent seier til Blaker mot et FUVO-lag som presterte langt under pari. Spesielt i andre omgang ble det gjort mye rart.

Siden 4.september 2017 har FUVO spilt 31 hjemmekamper og kun tapt to ganger. Begge gangene er det Blaker som har stått i veien og begge gangene har FUVO tatt ledelsen for å miste den.

FUVO har fremdeles sju poeng ned til Skedsmo, som spiller sin kamp mandag, borte mot Fet. Blaker er på sin side oppe på 6.plass.