FUVO fikk så hatten passet og vel så det i møte med Kongsvinger 2

FUVO tok den korte turen til Gjemselund og møte med Kongsvinger 2. Et lag de har møtt hele 20 ganger siden nesbuene rykket opp til 3.divisjon i 2001. De seks siste oppgjørene har FUVO vunnet med forholdsvis klare sifre. Senest i 2016 vant de 2-0 på Gjemselund og  6-1 på Funnefoss stadion.

Kongsvinger 2 – FUVO 5-1 (3-1)

FUVO tok den korte turen til Gjemselund og møte med Kongsvinger 2. Et lag de har møtt hele 20 ganger siden nesbuene rykket opp til 3.divisjon i 2001. De seks siste oppgjørene har FUVO vunnet med forholdsvis klare sifre. Senest i 2016 vant FUVO 2-0 på Gjemselund og 6-1 på Funnefoss stadion.

FUVO stilte uten Kim Brenna, Nicklas Brenna Karlsen, Ole Kristian Myhre og et par til, men stilte allikevel med et godt lag i årets sjuende treningskamp. Det skulle imidlertid bli en stusselig kamp sett med FUVO-øyne. Kongsvinger 2 dominerte matchen i samtlige 90 minutter og vant til slutt 5-1, som ikke var et eneste mål for mye.

KIL 2 ledet meget fortjent 3-1 til pause

Vertene tok ledelsen etter 13 minutter. Målet kom etter at FUVO mistet ballen innpå egen banehalvdel. Kula ble sendt utpå høyre til Magnus Soleng, som plasserte ballen til side for Andre Thomsen og inn i buret. Ti minutter senere kom de til en feit målsjanse, men denne gangen reddet Thomsen. Etter 27 minutter spilte Kongsvinger seg enkelt igjennom, og nok en gang kom Soleng alene med Thomsen. Denne gangen valgte han å runde FUVOs sisteskanse før han trillet ballen inn i det tomme målet.

Det skulle gå en halvtime før FUVO kom til sin første målsjanse i kampen. Et frispark fra Ørjan Hopen traff stolpen, returen havnet hos Christian Jørgensen, som satte ballen i den samme stolpen. Det hele endte til slutt med corner til gjestene. Corneren endte med en overgang i mot hvor ballen havnet hos Jesper Holt, som avsluttet med å kjippe ballen over FUVO-keeperen og inn i mål. Dermed stod det 3-0 til hjemmelaget.

FUVO skulle få sin redusering ti minutter før pause. Et godt angrep på høyresiden endte med at Kristoffer Bugge Holtung la ballen inn foran boksen til prøvespiller Briel Domingos, som breisidet ballen i mål. Hjemmelaget fikk en siste mulighet til å øke ledelsen, men 3-1 holdt seg til pause.

Endte 5-1, kunne like fort endt 10-1

FUVO hevet seg bittelitt etter sidebytte, men var milevis fra å gi de unge spillerne fra Kongsvinger kamp. De ble som i første omgang løpende mellom og etter, og skapte ingen store målsjanser å skrive hjem om. Den eneste som virkelig stod frem etter sidebytte og som kampen gjennom var FUVOs klart beste spiller, var keeper Andre Thomsen. Han hadde flere meget gode redninger og gjorde sitt til at sluttresultatet ikke ble styggere enn det til slutt ble.

Vertene var heller ikke ferdig med å score. Etter en times spill fikk laget straffe som Andreas Lundgren satte inn nede ved stolperoten. Ti minutter senere fastsatte samme spiller sluttresultatet til 5-1, etter et godt innlegg fra venstre som ble satt kontrollert i mål. Kongsvinger fortsatte å skape målsjanser resten av omgangen, men nøyde seg med fem scoringer.

FUVO-trener Tommy Grønvold var en meget misfornøyd herremann etter tapet.

• Vi leverte en horribel match fra start til slutt. Vi gjorde det mest galt. Løp for lite, var for sent oppe duellene og hadde for stort sprik mellom lagdelene. Det var en vekker om at ting ikke går på skinner. Er dette bunnivået vårt, så har vi en jobb å gjøre. På den andre siden, har jeg sett gutta levere mye bedre på både trening og i de seks andre treningskampene, så jeg ikke er bekymret. Denne kampen må vi bare glemme fortest mulig. Nå gleder vi heller oss til tirsdag og en ukes treningsleir i Tyrkia. Der skal vi få tilbake spiriten som vi har hatt i store deler vinteren, sier FUVO-trener til Nesfotballen rett etter kampslutt.

Selv om FUVO skuffet stort, så må vi passe på å skryte av det unge Kongsvinger-laget som vartet opp fine kombinasjoner og godt angrepsspill. Leverer de opp mot dette nivået, så skal mange lag få slite i møte med dem.

1-0 13 min Magnus Soleng

2-0 27 min Magnus Soleng

3-0 31 min Jesper Holt

3-1 35 min Briel Domingos (Kristoffer Bugge Holtung)

4-1 60 min Andreas Lundgren

5-1 70 min Andreas Lundgren

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen, Christian Jørgensen, Otto Dahl, Stian Westerheim, Thomas Brekken, Ørjan Hopen, Hassan Al-Shimray, Eiven Solberg, Kristoffer Bugge Holtung, Henning Torgnesskar og Briel Domingos.

Benken: Ovar Skjevdal og Ole Kristian Thorset