FUVO G13 med en strålende 2.plass i Elverumsturneringen

Øverst fra venstre: Neo Skjerve, Joakim Sjøli, Mathias Skoglund Larsen, Daniel Solstad, Flavious Agbor og Leon Øksenholt. Nede fra v: Magnus Engen, Oscar Scharning, Aksel Jansrud, Clark Rui og Sebastian Finstad

FUVO har i flere år tatt den ikke alt for lange turen til Elverum for å spille cup. Turneringen er for spillere i alderen 9-16 år og disse kampene spilles på gress. I år reiste klubben med fire lag og alle lagene gjorde det godt.

Sola strålte hele helgen og store og små fotballspillere, samt foreldre og supportere koste seg skikkelig i det nydelige været. Hele 2000 fotballspillere var i aktivitet på de ca 200 lagene som deltok i turneringen hvor det ble spilt 459 kamper og scoret hele 3157 mål

FUVO G13 gikk videre til A-sluttspillet etter to seire og ett tap

Det var en litt trøtt, men en opplagt gjeng som lørdag morgen spilte sin første kamp kl 0850. Morgenfuglende fra Opakermoen klinket til med 2-1 seier over Elverum 2 i første match, men fikk det tøffere i den andre kampen hvor de tapte knepent 1-2 for Ottestad. Det betydde at de måtte vinne over Trysil for å komme til A-sluttspillet. Gutta vartet opp med en meget god kamp og vant 5-2.

Slo Elverum 1 i semifinalen

Semifinalen søndag ble en meget spennende affære hvor FUVO-gutta til slutt gikk seirende ut av oppgjøret mot vinneren av den andre pulja, Elverum 1. Da dommeren blåste av kunne spillere, trenere og publikum fra FUVO slippe jubelen løs. De hadde vunnet 2-1 og var med det klare for finalen.

FUVO-gutta spilte sokkene av seg i finalen, men tapte på Golden Goal

I finalen møtte FUVO sine overmenn fra innledende, Ottestad.  De hang godt med i den første kampen og viste at med topp innsats og litt flyt kunne vinne hele turneringen.

FUVO-gutta var tente, mens nervene lå langt utenpå supporterne. Hjertet dunket som det aldri før har gjort og pulsen var på full fart oppover. Heldigvis skulle ikke de spille, kun heie. Og det var det flinke til.

Selve finalen ble en tett og jevn affære hvor Ottestad tok ledelsen etter 10 minutter. FUVO-spillerne prellet raskt av seg baklengsmålet og jobbet ræva av seg mot det fysisk sterkere Ottestad-laget, men ingen av lagene klarte å komme til de store målsjansene resten av omgangen.

FUVO fortsatte med den herlige innsatsen etter hvilen og kom også til en del halvsjanser. Midtveis ut i andre omgangen blåste dommeren straffe til FUVO. Hjerteslagene hos trenere og supportere gikk som trommestikker og pulsen føyk til himmels. Man kunne nesten høre hjerte dunke utpå matta. Heldigvis var Clark Rui kald som en fisk og satte straffesparket sikkert i nettmaskene. De siste minuttene ble meget nervepirrende. Spillet bølget frem og tilbake, men kampen ebbet ut med 1-1

Det betydde at det måtte det 2×5 minutter ekstraomganger med Golden Goal(første målet vinner) for å kåre en vinner. To minutter ut i den første ekstraomgangen kom avgjørelsen. Ottestad fikk corner og etter litt klabb og babb foran FUVO-målet, klarte en Ottestad spiller å få ballen over målstreken.

FUVO gutta var selvfølgelig skuffet over å være så nærme å vinne turneringen, men alle sammen la ned en heroisk innsats mot et nivå 1 lag hvor  flesteparten var 1-2 hoder høyere og ett år eldre.