FUVO G15 åpnet med seier

Gutter 15 år Lørenskog 3 mot FUVO

Tirsdag kveld var det duket for sesongens første kamp. Bortekamp mot Lørenskog 3. FUVO G15  består i år av ti 14 åringer som basen i laget i tillegg baseres det på at det kan lånes 5-6 spillere fra G16 til hver kamp. G16 laget har en stor tropp og består for det meste av femtenåringer. En del treninger gjennom vinteren har blitt samkjørt for å forberede dette og lånespillerne stiller villig opp på G15 kamper.

Denne tirsdagen ble ekstra utfordrende da begge lagene hadde kamp i tillegg til at det var flere skader. FUVO endte derfor opp med kun elleve spillere. Dette ble kamptroppen: Håkon Solbakken Bryni, Aleksander Kriezis, Martin Heiberg-Martinsen, Juan Manuel Acevedo Myrbråten, Max Leander Verket, Hamdan Khan, Joakim Sjøli, Jonass «Jeff» Ferdinand Jonassen, Theo Håkonsen, Jakub Przybylek og Vetle Blådammen.

Første kamp på 11ér bane

Det var en spent gjeng (inkludert støtteapparat og foreldre) som stilte opp når dommeren kalte til kamp. Her var det mye som var nytt. Flere er minst ett år yngre enn motstanderen og bortsett fra ett par treningskamper var dette første kamp på 11’er bane for flere av dem. 2×40 minutter skulle spilles og det uten innbyttere.

Kampen startet da også med ett lite Lørenskog overtak de første 10 minuttene uten at det ble noen store farligheter ut av det. FUVO-gutta jobbet seg etter hvert mer inn i kampen og begynte å sette Lørenskog forsvaret litt på prøve. Etter 20 minutter fikk FUVO en corner som ble slått mot første stolpe. Manuel A. Myrbråten forlenget ballen mot bakre stolpe og der dukket Hamdan Khan opp og dyttet ballen over streken. 0-1og stor jubel.

FUVO ledet med tre mål til pause

Gutta fikk nå litt lavere skuldre og sto på videre. Kun fire minutter senere økte Theo Håkonsen ledelsen til 0-2 på ett flott skudd som vil komme langt opp på lista over årets mål. I det 39 minutt kom Hamdan Khan i gjennom og satte inn sitt andre mål for dagen. 0-3 og dette begynte å se veldig bra ut.

Kampen er fortsatt forholdsvis jevn i banespill, men det var FUVO som kom til sjansene. Max Leander Verket og Vetle Blådammen i midtforsvaret ryddet vekk stort sett alt som har kom deres vei og det fortsatte de med kampen ut. Martin Heiberg-Martinsen og Jakub Przyblek på beckene dekket godt opp og nektet Lørenskog rom å spille i på sidene. Sammen med Håkon Solbakken Bryni i målet hadde forsvaret full kontroll. Håkon fikk vel faktisk ikke testet de nye hanskene i løpet av hele kampen.

Pause og 3-0 ledelse føltes godt. Man kunne se at gutta nå hadde trua og ikke var det minste nervøse for å møte det som var eldre gutter for de fleste av dem. Ordren fra trener Jim var; Vinne ballen og tørre å holde på den. Roe ned og spille pasninger. Gjør smarte løp og pasningsvalg. Ikke sløs med kreftene.

Hamdan Khan med hat-trick

Andre omgang startet med overtak til FUVO. Theo Håkonsen var sjefen på midtbanen og kontrollerte store rom med sin løpsstyrke og taklinger. Vant utallige dueller og strødde om seg med positive meldinger til sine lagkamerater. De to andre på midtbanen, Joakim Sjøli og Aleksander Kriezis , hadde gradvis jobbet seg inn i kampen og var nå med å styre  midtbanen. Det de manglet i høyde og vekt tok de igjen med løpskraft og taklingsstyrke. FUVO gutta hadde tatt til seg trenerens meldinger i pausen og kjørte kampen. Etter 51 minutter ble det hattrick da Hamdan Khan satte inn sitt tredje for dagen. 4-0.

FUVO fortsatte med å skape mange sjanser utover i andre omgang. Manuel A. Myrbråten og Hamdan Khan på flankene kom stadig på gjennomløp og serverte fine innlegg. Etter 56 minutter resulterte ett av disse i kampens siste scoring da Aleksander Kriezis lobbet inn 5-0.  Jonass «Jeff» Ferdinand Jonassen på spissplass løp og presset gjennom hele kampen. Holdt godt på ballen og serverte to målgivende pasninger. De siste 10 minuttene med krampe i leggen.

Mot slutten var det tydelig at det begynte og bli tomt for krefter. Ikke så rart da nesten ingen av gutta har spilt 2×40 minutter tidligere. Da er det godt å se at Lørenskog, med tre innbyttere, faktisk ikke hadde noe mer å kjøre med.

Dette ble en fullt fortjent 5-0 seier til FUVO-gutta ,som kjempet seg inn i kampen i første omgang tok over styringen og etter hvert bestemte det meste på banen. Jobba til kreftene tok slutt og krampa tok dem (observerte i hvertfall 3 kramper).

Neste kamp på Funnefoss stadion mot Aurskog-Høland, søndag 23. april kl 12.30.