FUVO G15 tar sommerferie som serieleder

FUVO G15 avsluttet en meget sterk vårsesong med to kamper på tre dager. Den første gikk borte mot et forsterket LSK2-lag som hadde med seg fem spillere som spilte forrige kamp for LSK1. Det var allikevel FUVO som tok ledelsen etter 29 minutter ved Håkon Amundsen Hernes. Dessverre for nesbuene så utlignet hjemmelaget til 1-1 like før pause.

Kampen så ut til å ebbe ut med poengdeling, men ti minutter før slutt satte LSK2 inn omgangens eneste mål. Sesongens første tap var med det faktum. Dermed tok en ubeseiret rekke på ni kamper slutt

Kurland – FUVO 1-3 (1-2)

To dager senere var det tid for å avslutte en glimrende vårsesong. Med seier ville de ta en velfortjent sommerferie som tabelleder, og det var også FUVO-gutta veldig innstilte på.

Kurland skulle være en overkommelig motstander, men igjen skulle det sive seg at gutta måtte tyne ut siste rest i kroppen. Mange av spillerne hadde spilt skoleturnering før på dagen og beina var ikke helt toppers.

Lå under, men snudde og vant

Kampen startet på verst tenkelig vis, med baklengs allerede etter 2 minutter spill. Dermed så ut til at gutta kunne glemme tabelltopp. Heldigvis hadde FUVO-gutta på ingen måte gitt opp og etter lobbet Mantvydas Gecas inn utligningen. I siste spilleminutt av første omgang traff en FUVO med en gjennombruddspasning til Håkon Amundsen, som satte ballen sikkert i mål. Dermed hadde nesbuene snudd kampen og var igjen tabelleder.

Andre omgangen bar fortsatt preg av at det var slitne bein på banen, og dette kunne fort endt med flere baklengs, men god gode redninger av Fredrik Dio Olin gjorde sitt til at det fremdeles stod 2-1 i FUVOs favør, helt til det 80. spilleminutt hvor FUVO spilte seg frem til et innlegg som endte med en 45 graders pasning ut til Lamek Million som satte inn 3-1, utagbart for Kurlands keeper.

FUVO hadde med seg en debutant i seriespillet, William Fossum Østhaug var hentet opp fra FUVO sitt G13-lag. Han gjorde sine saker bra og vil garantert få flere sjanser i løpet av høsten.

FUVO tar nå sommerferie på 1.plass, ett poeng foran Ull/Kisa2 og fem foran Lørenskog 2