FUVO G16 kvalifiserte seg til 1.divisjon 2024

Kvalifisering til 1.divisjon

FUVO har i 2023 stilt med ett lag i G15 og ett lag i G16-serien hvor samtlige spillere bortsett fra en også holder G16 alder i 2024. Begge lagene endte på 3.plass i 2.divisjon, etter jevnt over gode prestasjoner hele sesongen igjennom. G16-laget har stort sett spilt mot spillere som er ett år eldre, men har hele tiden kjempet i toppen av tabellen, og var det eneste laget som tok poeng fra serievinner Aurskog-Høland.

Etter at seriespillet var slutt har laget spilt kvalifisering til 1.divisjon 2024.

Den skal bestå av 12 lag som fremkommer slik:
De 5 best plasserte førstelagene fra årets G16 1.divisjon.
Det spilles om 7 ledige plasser.

11 lag er påmeldt kvalifisering til G16 1.divisjon 2024 og er fordelt i 3 grupper. De to beste i hver pulje er kvalifisert til G16 1.div 2024, samt den beste treeren.

FUVO spilte i gruppe med Frogner, Lørenskog 2 og Rælingen 2

Dessverre måtte Rælingen 2 trekke laget, noe som betydde at FUVO allerede i den første kampen spilte en slags cupfinale.

G16 kvalifisering FUVO – Frogner 7-1 (4-1)

En kjølig søndagskveld i november tok FUVO-gutta i mot Frogner til kamp på Funnefoss kunstgress. Hjemmelagets spillere har sett litt slitne ut på tampen av sesongen, men vartet opp med festfotball da det gjaldt som mest. Det var tydelig å se på ansiktet til FUVO-spillerne at dette var en kamp de virkelig ville vinne. Lucas Exi Dvever satte standarden for kvelden med scoring allerede etter 6 minutter, men før det var spilt et kvarter hadde begge lagene scoret ett mål til. FUVOs ble satt inn av kaptein Jonas Bjørkhaug. Vertene var det førende laget og etter en halvtime var det dags for 3-1 ved John Woolnough og få minutter før pause økte Marcel Agbor til 4-1.

FUVO-spillerne ville ikke gi Frogner lillefingeren og gikk knallhardt ut etter sidebytte for å ”drepe” kampen så raskt som mulig. Med sitt første mål for sesongen la Anton I Engen på til 5-1. Dette roet det som var igjen av nerver hos spillerne, og resten av kampen hadde hjemmelaget full kontroll. På tampen av kampen scoret FUVO ytterligere to mål ved Marcel Agbor og Lucas Exi Dvever, slik at sluttresultatet ble 7-1.

Siden Rælingen 2 valgte å trekke laget, så var FUVO sikret en plass i 1.divisjon før bortekampen med Lørenskog 2. Det hadde derfor ingen betydning at de de tapte kampen 5-1. Med andreplass i gruppa er FUVO G16 klare for 1.divisjon 2024.