FUVO G16 med fire poeng på to kamper

John Woolnough ble matchvinner etter en meget spennende avslutning på oppgjøret mot Gjerdrum

Gutter 16 år 2.div LSK 3 – FUVO 1-1

FUVO G16 har spilt to kamper i løpet av fire dager. Første matchen gikk fredag mot LSK på Lillestrøm. FUVO hadde en opptur mot Rælingen og kampplanen var å fortsette i det sporet. Dessverre var det en litt slapp og energi tom gjeng som møtte på Lillestrøm. Trykket laget i klarte å ha i store deler av kampen mot Rælingen var borte. Alt gikk på 80%.

I tillegg så spilte FUVO-gutta på seg brudd på midten som LSK ikke klarte å utnytte. Litt pga manglende ferdigheter og noe pga Ludvik Skoglund i FUVO-buret holdt laget inne i kampen. Men innimellom fikk FUVO noen overganger, og på en av disse klarte Sindre Granhaug å pirke inn 1-0. Dette holdt seg til rett før pause, da fikk LSK en corner som de klarte å sette i mål. Dermed var det 1-1 til pause.

Pausen brukte trener Allan Hegli til å prøve å vekke noe i gutta. Prøve å få opp intensitet og trøkk. Og i tillegg bli litt mer direkte for å unngå brudd på midtbanen.

Dessverre var det ikke noe energi å hente så 2 omg. ble like flat som 1omg.

• Vi skapte lite men klarte å holde LSK til få sjanser også. Vi får en kjempe mulighet i siste spilleminutt til å ta alle poengene men Mathias Eriksen sin avslutning ble reddet av keeper. En litt slapt og dårlig kamp av oss så da er vi i utgangspunktet fornøyd med 1 poeng, konstaterer treneren til Nesfotballen

Gutter 16 år 2.div  Gjerdrum – FUVO 2-3

Fire dager senere var det dags for ny kamp. Etter kampen mot LSK så var stikkordene for kampen mot Gjerdrum trøkk og intensitet. Alt av fokus gikk på å flytte beina og legge press på Gjerdrum…….Det var et annet FUVO-lag som stilte til avspark nå. Lysten var på plass og trøkket var tilbake i laget.

Gjerdrum hadde deler av spillet og sjansene de første 10/15 minuttene av kampen, men FUVO hadde blant annet fire sjanser ved at Sindre Granhaug ble spilt fri på høyrekanten uten at noen klarte å omsette innleggene i mål. Så kom FUVO mer og mer med i banespillet og fikk satt presset høyere i banen.

Etter 26 min. spill fikk FUVO-gutta belønning for jobbingen. FUVO satte et høyt press som gjorde at Lucas Exik Dvezer vant ballen fra en Gjerdrum forsvarer 20 meter fra mål. Han kom alene med keeper, rundet han og satte 1-0 i åpent mål. Laget fra Opakermoen hadde nå fått kontroll på kampen og produserte flere sjanser. Gjerdrum kom også til noen muligheter, men målvakt Ludvik Skoglund er i form om dagen og vartet opp med et par klasseredninger. Fire minutter før pause doblet Mathias Eriksen ledelsen.

Beskjeden fra ”Den allmektige” dvs trener Allan Hegli i pausen var klar. Holde trøkket oppe og fortsette som i første omgang. Men som forventet gjorde motstanderne endringer i pausen. Det gjorde at FUVO-gutta ikke kom helt i gang og Gjerdrum klarte å redusere ganske tidlig i andre omgang.

Etter målet begynte kampen å bølge fram og tilbake. Begge lag skapte sjanser. Gjerdrum presser høyere, noe som gir FUVO et bakrom å angripe i, men de klarte ikke å utnytte bakrommet godt nok. 25 minutter ut i omgangen utlignet hjemmelaget til 2-2.  Kampen stod nå å vippet. Begge lag skapte sjanser uten at det endte i uttelling, men fem minutter før slutt klarte FUVO endelig å sette opp John Woolnough i bakrommet. Han fosset mot keeper og klarte å overliste han og sende de røde og hvite opp i 2-3

• Nå kokte det godt på stadion til Gjerdrum. Rett etter 3-2 får vi 1 gult kort. Og på G16 nivå vil det si at vi må spille med en mann mindre i 5 min. Bare minuttet etter får vi et gult til. Vi må avslutte kampen 9 mot 11. Vi parker bussen og stanger unna alt av forsøk fra Gjerdrum. 3 min på overtid blåser dommeren og vi tar 3 poeng. Tre meget deilige poeng, sier en meget fornøyd FUVO-trener til Nesfotballen etter kampslutt.
  • Dette var en kamp som svinget veldig, men vi hadde nødvendig innsats og intensitet i spillet vårt i dag. Det gjør at vi vipper denne kampen til vår fordel selv om det kokte over litt på slutten og vi måtte avslutte med 9 mann på banen. 4 poeng på 2 bortekamper er vi greit fornøyd med sier Hegli.

FUVO stilte med følgende lag mot Gjerdrum: Ludvik Skoglund, William Skoglund Larsen, Adrian Sundby Botilsrud, Anton I Engen, Aslak Bratlie-Bernal, Tobias Johansen Bratterud, Sindre Granhaug, Jonas Bjørkhaug, Kevin Trøhaugen, Lucas Exi Dzever og John Woolnough. Benyttede innbyttere: Mathias Eriksen, Oskar Nikolai