FUVO G16 slo Sander 4-2 i årets første treningskamp

Blide FUVO-gutter etter scoring

Det var ikke mange minusgradene, men det var surt og kaldt da FUVO og Sander G16 møttes til årets første treningskamp på Funnefoss kunstgress lørdag. Siden flest mulig skulle få prøve seg så ble lagene enige om å spille 3  x 25 minutter.

Målløs første omgang

Det var to forsiktige lag som ikke turte å ta noen sjanser i store deler av første omgangen. Begge lagene lå god i ramma og gjorde det vanskelig for motstanderen å tre igjennom en mur med spillere. For FUVO sin del så klarte de heller ikke få fart nok på kula, men de to-tre gangene de klarte det, ble det også farligheter. Midtveis i omgangen kom hjemmelaget til to gode muligheter etter gode angrep på høyresiden som endte med innlegg og avslutning over mål og i nettveggen. Sander var egentlig ikke nærheten av å skape en stor sjanse, men alt i alt ok med 0-0 til pause

Anton I Engen doblet ledelsen etter et susende løp fra sin høyrebackposisjon

Det var et helt annet FUVO-lag som inntok kunstgressmatta i andre omgang. Gutta tok tak i matchen fra start, var mye mer aggressive og vant de fleste duellene. Laget var flinke til å gjenvinne ballen høyt og satte fart på kula mot et Sander lag som ikke klarte å omstille seg tidsnok. Lucas Exi Dzever kom til en stor sjanse etter fem minutter, men en glimrende inngripen av Sander sin midtstopper gjorde sitt til at ballen havnet hos keeper. Like etterpå ble Exi Dzever på nytt sendt alene med keeper og denne gangen lykkes det for FUVOs spiller nr 35. 1-0 til FUVO ble få minutter senere til 2-0 etter et herlig løp og nydelig overlapp av Anton Engen, hvor sistnevnte ble spilt alene med keeper av Kevin Trøhaugen. Som tatt ut av den berømte læreboka i hvordan spille fotball.

Avgjorde matchen i starten av tredje omgang

Tredje omgangen ble mer rotete. FUVO startet best og det tok ikke mange minuttene før Thomas Halmrast Moen ble spilt igjennom fra sin venstrekantposisjon, Han dro seg innover og satte ballen sikkert i mål. Hjemmelaget var klart best og laget rakk også å score ett mål til før de tok kvelden. Et godt angrep på høyresiden endte med et godt innlegg på bakerste stolpe der John Woolnough hadde funnet sin favorittplass og klinket ballen kontant i nettmaskene. 4-0 til FUVO.

Etter målet satte FUVO på håndbrekket og Sander fikk låne ballen en del. De misset sin første store sjanse etter en glimrende redning av keeper Håkon Solbakken Bryni, men litt senere lykkes de. Og ytterligere noen minutter senere endte et langskudd fra kanten med et en avslutning som gikk over Solbakken Bryni og inn i mål.  Sander var aldri i nærheten av ta igjen FUVO og  4-2 seieren var veldig fortjent.

FUVO stilte med følgende tropp; Ludvig Skoglund, Håkon Solbakken Bryni, Anton I Engen, Tobias Johansen Bratterud, William Skoglund Larsen, Aslak Bratli-Bernal, Jonas Kaeomani Bjørkhaug, Marchel Agbor, Thomas Halmrast Moen, Lucas Exi Dvever, Mathias Eriksen, John Woolnough, Sindre André Granhaug, Oskar Nicolai Skeie Storfors, Adrian Sundby Botilsrud++