FUVO G19 hadde serielederen i kne, men måtte nøye seg med poengdeling

Gutter 19 år  1.div   FUVO – LSK 2  2-2 (2-0)

Oppladningen til fredagens kamp var en dårlig forestilling for rekruttlaget dagen før for de fleste G19-spillerne til FUVO. Optimismen stod ikke i taket hos gutta før møte med serieleder LSK 2.

Årsbeste og tomålsledelse til pause

Etter en litt rolig start på kampen så satte FUVO-gutta på turboen i det man passerte kvarteret. Laget presset LSK på defensiven og etter 17 minutter pekte dommeren helt korrekt på straffemerket etter en felling av Heine Risvik Paulsen inne i boksen.  Torjus Heiberg var sikkerheten selv da han sendte keeper den ene veien og ballen høyt oppe i nettmaskene i den andre enden. Et par minutter senere ble Heine Risvik Paulsen spilt igjennom alene med keeper, men LSK sin sistekanse reddet mesterlig.

FUVO var gode i denne periode og kjørte regelrett over serielederen. Fredrik Thorset og flere andre kom til gode sjanser, men det ville seg ikke. Så bestemte Sigurd Westby for å snøre på seg danseskoene og danse seg forbi den ene LSK-spilleren etter den andre før han la ballen på et sølvfat til Fredrik Thorset, som feide ballen via en LSK spiller og inn i mål. Like før pause fikk Andre Jørgensen drømmetreff på volley, men ballen traff dessverre stolpe og ut.

Lagene gikk til pause med en fortjent 2-0 ledelse til hjemmelaget, etter årsbeste av en omgang av FUVO. Ledelsen kunne tom vært større uten at noen hadde protestert. De hadde steinkontroll defensivt og kom til flere gode målsjanser i tillegg til to mål.

LSK 2 best i andre omgang

I andre omgang snudde kampen fullstendig karakter. Det tok ikke lange tiden før LSK klarte å feste et grep om kampen. FUVO-spillerne virket slitne, noe som ikke er rart etter en tøff kamp dagen før og en første omgang hvor laget løp hetta av hverandre. Med tjue minutter igjen å spille så klarte ikke FUVO å stå i mot lenger. LSK reduserte til 2-1. Hjemmelaget lå godt i ramma, men begynte å henge i tauene. Nå var det bare å vente på den ene store kontringsmuligheten. Og den kom. Aleksander Persvangen-Johansen fikk ballen og med en motspiller i hælene fosset han mot mål i. Dessverre traff han ikke skikkelig på avslutningen og ballen trillet utenfor stolpen.

LSK utlignet med kun åtte minutter igjen å spille

Men i stedet 3-1, så utlignet LSK 2 til 2-2 med åtte minutter igjen å spille. Det luktet ny LSK scoring, men FUVO-spillerne kjempet som løver og holdt LSK2 på avstand og reddet 2-2.

Alt i alt et rettferdig resultat der lagene hadde hver sin omgang. FUVO kunne punktert kampen i første omgang og har sånn sett mest grunn til å være misfornøyde, men det kunne fort med LSK seier også.

Neste kamp for FUVO er søndag 19.september, borte mot Lørenskog 2

FUVO stilte med lag: Thomas Marsdal, William Fossum Østhaug, Marius Hegli, Torjus Heiberg, André Jørgensen, Martin Nafstad Bjerkestrand, Patrick Dariush, Sigurd Westby, Heine Risvik Paulsen, Emil Holen og Fredrik Thorset

Benyttede innbyttere: Nicolay Snildal, Alexander Persvangen-Johansen, Kennet Codera Marquez Larsen, Christian Rodrigues Henrikson