FUVO G19 med sterkt bortepoeng

Emil Holen bidro med en scoring i 2-2 kampen mot Skjetten

1.div G19. Skjetten mot FUVO 2-2 (0-1)

FUVO har fått en ok start på årets sesong med en seier og ett tap. Lørdag tok laget turen til Skjetten stadion og møte med forsterket Skjetten 2-lag. Siden interkretsserien ikke har startet, så er fritt frem for de å stille med første laget på andre laget, inntil serien starter 3.september.

Skjetten stod med to seiere inkl 4-0 seier mot et Rælingen-lag som FUVO på sin side tapte 4-0 for i seriepremieren. Nesbuene stod mao foran en stor utfordring.

Kristian Rud vartet opp med et par klasseredinger

Skjetten stilte med et godt lag som hadde mye mer kvalitet i laget enn det LSK 2-laget FUVO møtte i forrige serierunde. Det var allikevel de røde og hvitkledde som tok ledelsen ved Emil Holen etter ti minutters spill. Resten av omgangen ble slitekamp, der gjestene ikke fikk til spillet de ønsket. Vertene skapte ikke alt for mange sjanser, men to ganger måtte FUVO-keeper Kristian Rud klinke til med to meget gode redninger som gjorde sitt til at laget hans kunne gå til pause med 0-1 ledelse.

FUVO-trener Jon Edin Strøm forteller til Nesfotballen at inngangen til kampen var lik den de hadde mot Lillestrøm forrige lørdag. Laget gikk ut i en vanlig 4-3-3 formasjon.

• Vi fikk ikke til det spillet vi ønsket offensivt, men gutta lå meget bra defensivt og innsatsen var 100%.

Sen scoring av Ole Kristian Thorset reddet ett poeng

Skjetten gjorde tre bytter i pausen, som alle forsterket laget. Men det var bortelaget som kom til den første store målsjansen. Dessverre klarte de ikke sette den. I stedet gikk hjemmelaget rett opp i angrep og utlignet til 1-1. Skjetten hadde et spillemessig overtak i kampen og etter 70 minutter tok de ledelsen 2-1.

Håpet om poeng var på ingen måte over. Selv om Skjetten hadde et vist press mot FUVO, så var sjansene til de røde og hvite like store. Med 8-10 minutter igjen å spille gjorde trenerduoen Jon Edin Strøm og Tommy Grønvold en formasjonsendring. Gikk fra 4-3-3 til 3-5-2, rett og slett for å få et større trøkk offensivt.

Formasjonsendringen ga utslag i at Skjetten ble spilt lave og FUVO skapte oftere sjanser enn tidligere i kampen. Med fem minutter igjen å spille fikk FUVO en dødball som ble slått inn i boksen der Ole Kristian Thorset kriget ballen over målstreken til 2-2. Dette ble også sluttresultatet.

• Gutta jobbet ekstremt bra, og fikk lønn for strevet i form av et deilig og fortjent poeng som de tar med seg hjem til Nes, sier FUVO-treneren til Nesfotballen.

Neste kamp for FUVO er mandag 31.august, hjemme mot Strømmen

FUVO stilte med følgende lag: Kristian Rud, Sander Tufte Ringnes, André Jørgensen, Simen Scharning, Torjus Murud Heiberg, Ole Kristian Thorset, Sigurd Westby, Mantvydas Gecas, Emil Holen, Sigurd Flekke Mathiesen og Alexander Persvangen-Johansen.

Benken: Nicolay Snildal og Magnus Westerhagen Ilseng