FUVO G19 opp på 4.plass etter sterk borteseier

1.divisjon G19. Eidsvold Turn – FUVO 1-4 (0-2)

Det er ikke alt for ofte man tilbringer fredagskvelden på fotballkamp, men i går var det duket for G19 kamp mellom Eidsvold Turn og FUVO, og da måtte man jo ta turen. To lag som kjemper om fjerdeplassen i 1.divison. Hjemmelaget ville passere nesbuene med seier, men denne kvelden hadde FUVO-gutta bestemt seg for å vise at de er et godt fotball-lag som har noe på øvre halvdel å gjøre.

FUVO med årsbeste i første omgang

De røde og hvitkledde tok tak i kampen fra start og det tok ikke mange minuttene før Sigurd Westby var frempå med et godt skuddforsøk. FUVO fortsatte å kjøre kampen og både Sigurd Mathiesen og Qlirim Morina kom til gode avslutninger som fort kunne endt i scoring.

Eidsvold Turn kom etter hvert mer med i kampen og produserte noen sjanser, men det skulle gå en drøy halvtime før nullen sprakk og det var ikke direkte ufortjent at det var FUVO som tok ledelsen. Et godt angrep endte hos høyreback Andre Jørgensen, som kom på et sugende løp og plasserte ballen sikkert nede ved stolperoten. Få minutter senere ble Simen Scharning lagt i bakken på vei alene mot Eidsvold Turn-keeperen. Dagens kaptein, Jesper Haug Hoel, steg frem og satte straffesparket kontant i nettmaskene.

Lagene gikk til pause med 0-2 til FUVO, etter at laget fra Opakermoen hadde prestert årsbeste.

FUVO scoret på gunstige tidspunkt i andre omgang

Vertene åpnet andre omgangen forrykkende, og i løpet av de fem første minuttene hadde FUVO en redning på streken, i tillegg til at kula suste langs tverrliggeren ved ett tilfelle. Bortelaget ble presset skikkelig på defensiven, men den over to meter høye tidligere Eidsvold Turn-spilleren Jesper Haug Hoel var som en magnet og headet, taklet og banket ballen vekk.Samtidig var FUVO farlige på kontringer.

Etter en times spill sendte Andre Jørgensen en fin ball i bakrom til en for dagen meget opplagt Emil Holen, som avsluttet med et stolpeskudd. Jørgensen spilte for øvrig også en meget solid kamp. Rett etterpå trodde de fleste at Eidsvold Turn reduserte, men nok en gang fikk FUVO-keeper Kristian Rud hjelp av sin beste venn, stolpen.

Sigurd Westby fastsatte sluttersultatet til 1-4

Etter 77 minutter og mot spillets gang vartet FUVO opp med et fint angrep der Sigurd Mathiesen fant innbytter Lamek Million med en nydelig langpasning utpå høyre kanten. Han svarte med et godt innlegg inn i boksen til Emil Holen, som var sikkerheten selv. 0-3 til FUVO.

Eidsvold Turn-spillerne så litt resignerte ut, men etter 84 minutter ble liv i kampen igjen da reduserte til 1-3 på et frispark. Håpet varte ikke mer enn et par minutter, da snappet Sigurd Westby ballen høyt oppe på hjemmelagets banehalvdel, dro seg forbi et par Turn-spillere før han dunket ballen i mål. Dermed var seieren i boks. Det er ikke til å legge skjul på at det var over middels stemning i FUVO-garderoben etter en godt gjennomført kamp. 1-4 seieren førte FUVO opp på 4.plass, med like mange poeng som Ull/Kisa, som på sin side har en kamp mindre spilt.