FUVO ga serieleder Eidsvold Turn god kamp

Selv om kampen i utgangspunktet var en toppkamp, så var FUVO klare underdogs mot et Eidsvold Turn Lag som hadde spilt 350 minutter uten å slippe inn mål. Samtidig som de i snitt har scoret 4,25 mål i de fire første matchene. Men FUVO-gutta hadde tro på at de kunne velte et stort lass med en sinnsyk innstilling fokus på å gjøre de rette valgene utpå gressmatta.

Lokaloppgjør har en egen evne til å leve sine egne liv, selv om det aldri har vært noe hat mellom FUVO og Eidsvold Turn. Heller et “kjærlighetsforhold” der mang en nesbu har vært med å gjøre Eidsvold Turn til et bedre lag.

Typisk første gresskamp på en litt humpete bane, men bedre enn Nadderud, hvor det spilles Eliteseriefotball. Eidsvold Turn hadde en del ball, men de første 30 minuttene er det lite å skrive hjem om bortsett fra et frispark fra 17 meter som gikk i muren. Få minutter senere fikk FUVO sjansen fra omtrent samme posisjon etter en stygg takling av Eidsvold Turn-keeper Glenn Wilsgård, som det luktet rødt kort av.. Frisparket fra Tobias Solem Karlsen var godt, men Wilsgård vartet opp med en glimrende redning. 39 minutter ut i kampen tok laget fra grunnlovsbygda ledelsen 0-1. Målet kom etter at FUVO mistet ballen på vei oppover og Turn kontret. Kula endte til slutt hos Herman Jappé Henrksen ,som fra kanten av femmeteren fikk til en avslutning nede i motsatt hjørne. I det 45 spilleminutt vartet hjemmelaget opp med omgangens største sjanse. Preben Finstad vant en duell litt innpå Turn sin banehalvdel, spilte ballen utpå kanten til Mads Rismoen, som på sin side serverte ballen videre til Jasman El Boumlali, som fra straffemerket avslutter med et for løst skudd som Wilsgård får slått til corner.

Eidsvold Turn klarte i deler av andre omgangen å sette et større press på FUVO enn de klarte før hvilen. Vertene kjempet godt og holdt gjestene til 0-1. Det kunne fort stått 0-2, men så lenge det kun skilte ett mål så levde kampen. FUVO flyttet opp flere spillere og tok større sjanser, og etter 80 minutter fikk de sjansen de hadde ventet på. En av kampens beste spillere, Noah Veiby, startet og avsluttet en fint angrep der  han fikk sjansen fra nesten nøyaktig samme posisjon som Eidsvold Turn scoret på i første omgang. Dessverre fikk han ballen på feil fot og skuddet gikk rett på Wilsgård. Helt på slutten fikk FUVO et par lange innkast som fort kunne endt med scoring, men Eidsvold Turn fikk til slutt avklarert. Dermed ebbet kampen etter hvert ut med 0-1 til Eidsvold Turn. En fortjent seier, men FUVO -gutta ga serielederen en god kamp og viser at de kan hamle opp med hvem som helst. Men i  møte med topplagene må de sette de får sjansene de får.

FUVO stiller med følgende lag: Petter Rønningen, Nicklas Brenna Karlsen, Tomas Holmestad, Stian Westerheim, Sigurd Flekke Mathiesen, Noah Veiby, Oliver Nøvik, Tobias Solem Karlsen, Preben Finstad, Mads Rismoen og Jasman El Boumlali. Benyttede innbyttere: Fredrik Nilsen, SImen Høglien og Nicolai Elton Hauge