NTL FUVO – Molde 2 1-4 (1-3)

Etter en lang oppkjøring er FUVO-spillerne endelig klare for sin første offisielle kamp på over 5 mnd, og igjen er det Molde 2 som gjester Funnefoss kunstgress til match. Siden i fjor har FUVO byttet trener og spillere har forlatt og nye har kommet til.

FUVO-trener Jørn Ole Korslund må klare seg uten Oskar Berg Nordstrøm, Oliver Nøvik og Birk Øian, som alle er på skadelisten. Startelleveren er for øvrig den samme som startet i treningskampen mot Gjelleråsen

Fikk en midt i trynet rett etter reduseringen

FUVO avsluttet fjoråret med å slå Molde 1-0, og ambisjonene var ikke noe lavere før dette oppgjøret. Det var et ungt, men godt Molde2-lag som tok initiativet i matchen fra start. Kampen var ikke mer enn 11 minutter gammel da gjestene tok ledelsen etter et innlegg fra venstre som slippes mellom beina på en Molde-spiller til Kristoffer Snær Johannsson. Han var nådeløs i sin avslutning fra sju meter. 0-1.Bortelaget var det førende laget og midtveis i omgangen var det dags for 0-2 etter at Magnus Tomren Solheim dro seg gjennom FUVO-forsvaret som en varm kniv i smør, før han plasserte ballen til side for Mats Lindegaard og inn i mål. FUVO klarte å heve seg etter målet og kom til en stor dobbelsjanse før Tobias Solem Karlsen slo en corner som ble stusset inn i mål av Nicklas Brenna Karlsen og inn i mål. Da var det spilt 31 minutter og FUVO øynet uavgjort før pause. I stedet  svarte gjestene med å øke til 1-3 rett etterpå. En corner endte på hodet til en umarkert Fredrik Aleksander Nyheim, som headet ballen i mål.

Andre omgangen ble betraktelig jevnere, men FUVO klarte aldri å skape skikkelig nerve i kampen. I stedet punkterte Kristoffer Snær Johannsson kampen med sin scoring etter litt klabb og babb etter en corner i det 90. minuttet.

Det var et godt Molde 2-lag med fem spillere som har spilt yngre landskamper det siste året, samt et par som har fått prøvd seg i Eliteserien. Dette laget kommer til å slå godt fra seg i årets Norsk Tipping-ligaen. FUVO på sin side rotet det til for seg selv i første omgang med alt for enkle mål i mot. Samtidig så manglet det litt på trøkket som man hadde i Gjelleråsen-matchen. Alt i alt en kamp litt under det forventede. Tapet betyr en reprise fra fjoråret, da FUVO lå helt nederst etter en serieomgang. Nå venter det cupkamp mot Eidsvold Tun på onsdag og viktig bortekamp mot Skedsmo på søndag.

FUVO-trener Jørn Ole Korslund konstaterte etter kampen at laget gjorde det vanskelig for seg selv.

• -Vi gjør ikke det vi blir enige om og det blir vi hardt straffet for i dag. Planen var å være bruke styrkene våres mot et godt og ungt Molde-lag. Dessverre klarte vi ikke å være like direkte og fysiske som vi håpet.

Her setter Nicklas Brenna Karlsen inn årets første mål da han reduserer til 1-2

FUVO stilte med følgende lag: Mats Lindegaard,Tobias Gram Caspersen, Tomas Holmestad, Besart Kalkoshi, Erik Kalland, Noah Veiby, Tobias Solem Karlsen, Magnus Mikkelsen, Nicklas Brenna Karlsen, Mads Rismoen og Nicolai Elton Hauge. Benyttede innbyttere:Mario Monteiro, Adrian Thaci, Simen Hauger Hanssen og Stian Westerheim