FUVO hadde seieren i lomma, men måtte nøye seg med ett poeng borte mot HamKam 2

HamKam 2 – FUVO 2-2 (1-1)

Det er ikke lenger enn en måned siden lagene møttes på Opakermoen i en kamp HamKam 2 vant fortjent med sifrene 0-3. HamKam 2 stilte da et godt lag og gjorde det samme i denne matchen. Hele fem bytter er gjort fra forrige serierunde mot Brumunddal. Gode spillere som Marcus Sandberg, Aleksander Melgavis og islendingen Brynjar  Bjarnason var med. Gutter med nærmere 500 toppseriekamper i banken .

FUVO måtte klare seg uten to av sine viktigste spillere – møtte et sterke HamKam 2-lag

Nesbuene måtte klare seg uten Fredrik Nilsen (rødt) og Tomas Holmestad (4 gule). Det var ikke gode nyheter for Jonny Hanssen som den siste tiden har hatt Noah Sergio Stensager, Preben Finstad, Sigurd Flekke Mathisen og Mads Rismoen på skadelisten. Til tross for at ingen av de er friskmeldte, så stilte brorparten seg til disposisjon til den siste kampen før laget tar en velfortjent ferie

Etter halvspilt serie lå FUVO på 6.plass, men har etter helgens kamper har laget falt ned til 8.plass. Med seier ville laget klatre til 5.plass, mens man med tap eller uavgjort ville forbli på 8.plass

Tobias Solem Karlsen med en skikkelig suser

Ham Kam 2 og FUVO delte poengene da lagene møttes på Briskeby mandag kveld. Hjemmelaget startet best, men det var Tobias Solem Karlsen som som til kampens første gode mulighet med et godt skudd som keeper Sandberg så vidt fikk slått til corner. På den påfølgende corneren kunne det fort blitt scoring, men verken Noah Veiby eller Nicklas Brenna Karlsen klarte å stokke beina.

Ham Kamp produserte flere gode innlegg og etter etter 22 minutter endte ett av disse hos Aleksander Melgavis, som stusset ballen i mål. FUVO-spillerne ville ha offside, men uten VAR så er det vanskelig fra vår posisjon å si noe klart svar. Speakeren på kampen rakk å vidt å annonsere målet før FUVO fikk frispark fra 20 meter som Tobias Solem Karlsen klinket knallhardt via hanskene til Keeper Marcus Sandberg og inn i nettmaskene. Ryktene vil ha det til at den slo brutalt ut på richters skala. HamKam 2 hadde ballen mest og kom til et par gode muligheter, men FUVO lå godt i ramma og holdt vertene fra å score sitt andre mål for kvelden.

FUVO ledet 1-2 til kampuret viste 89.30

Nesbuene startet andre omgangen friskt, og allerede før det var spilt ett minutt fikk de frispark fra nesten samme posisjon som det Solem Karlsen scoret på. Men frisparket fra Noah Veiby var på ingen måte av samme klasse og Sandberg I HamKam-målet hadde ingen problemer med å redde. Få minutter senere gjorde FUVO ett bytte. Preben Finstad kom inn for Nicolai Elton Hauge, som spilte en god kamp i sin første match fra start. Finstad var en konstant trussel og etter 53 minutter luktet det straffe lang vei da Finstad snappet ballen fra Bjarnason og i det FUVO-spilleren var på vei mot keeper fikk han en skikkelig dytt i ryggen av islendingen.

Finstad  fortsatte å lage trøbbel og like etterpå var han igjen frempå med et godt skuddforsøk. Spillet bølget i denne perioden frem og tilbake med gode muligheter for begge lag til å ta ledelsen. 67 minutter ut i matchen vartet FUVO opp med kampen fineste angrep. Det startet med at de gjenvant ballen langt nedpå egen banehalvdel og spilte seg fint igjennom midtbanen Ballen endte etter hvert hos Finstad, som sendte en fin ball gjennom til Tobias Solem Karlsen, som avsluttet med et skudd som keeper reddet, men hvor ballen datt i beina på Mads Rismoen, som fikk en enkel oppgave med å sende FUVO i ledelsen 1-2.

Resten av kampen ble en forsvarskamp for Jonny Hansen sine gutter: Bakerst stod Petter Rønningen en god kamp og så ut til å bli en slags matchvinner, men 30 sekunder før slutt endte et innlegg på hodet til Brynjar Bjarnason, som utligner til 2-2, som også ble sluttresultatet. Resultatet i seg selv er det nok ikke noe å si på, men måten det siste målet kommer på føles meget surt blant FUVO-spillerne.

FUVO tar nå sommerferie på 8.plass med 17 poeng, noe som må sies å være ganske bra, men 19 poeng hadde smakt enda bedre….

FUVO stilte med følgende lag: Petter Rønningen, Nicklas Brenna Karlsen, Mario Monteiro, Stian Westerheim, Birk Øian, Sigurd Flekke Mathisen, Noah Veiby, Tobias Solem Karlsen, Oliver Nøvik, Nicolai Elton Hauge og Mads Rismoen. Benyttede innbyttere: Preben Finstad, Fredrik Lillebekk