FUVO – HamKam2 0-3

FUVO møtte i dag et ungt HamKam2-lag som hadde spilt 32 kamper på rad før de i forrige serierunde gikk på sitt første tap siden oktober 2021. Laget fra Opakermoen har imidlertid en meget god statistikk å slå i bordet med. Siden 2011 har laget vunnet samtlige åtte oppgjør og sist gang lagene møttes på Funnefoss gress i 2015, vant FUVO hele 7-0. På HamKam2 spilte blant annet nuverende Molde-spiller Kristian Eriksen.

FUVO har vunnet to av fire hjemmekamper, men ventet fremdeles på sin første seier på eget gress. HamKam2 er uavgjort-spesialisten i avdelingen med fire uavgjorte, mens FUVO ennå har til gode å spille uavgjort.

FUVO best i første omgang

FUVO var det førende laget i første omgang, men det ble mye nesten og stang ut. Allerede etter ett minutt var Preben Finstad nære, men snublet og fikk ikke stokket beina og ballen trillet over dødlinja. Seks minutter senere dunket Simen Høglien i vei et skudd som gikk langt over etter et langt innkast og bra ettertrykk. FUVO fortsatte å føre kampen og Noah Veiby kom også til en brukbar avslutning, men også den gikk på feil side av stolpen. Ham Kam 2 kom til en stor sjanse etter klikk-klakk spill inne i boksen, men avslutningen gikk like utenfor. 36 minutter ut i kampen slo Tobias Solem Karlsen en fin bakromsball til Mads Rismoen, men ballen spratt ikke Rismoen sin vei og skuddet føyk over. Like etterpå var det Solem Karlsen sin tur til å avslutte, men ballen gikk via et bein og inn til HamKam 2 sin sisteskanse. Det hadde ikke vært noe å si på om hjemmelaget hadde ledet etter de først 45 minuttene.

Tam andre omgang av hjemmelaget

I pausen var FUVO-gutta klare på at du måtte øke intensiteten og være enda mer nøyaktige, men i stedet leverte de en tam andre omgang. Gjestene tok ledelsen etter 53 minutter. Ett gjennomspill og innlegg fra venstre endte inn i boksen til Julian Bakkeli Gondstad. Han vant duellen med Birk Øyan og satte ballen kontant i mål. Tre minutter senere fikk FUVO frispark fra kanten av sekstenmeteren. Preben Finstad sendte i vei en smyger gjennom muren til Mads Rismoen, som fra femmeter avsluttet i stolpe og ut. Den var stor. Vertene fikk nok en sjanse til å utligne etter 66 minutter. En godt slått corner endte med en god sjanse til FUVO, men ballen ville ikke i mål. to minutter senere pekte dommeren på straffemerket etter en duell hvor Niklas Brenna Karlsen og en HamKam-spiller snublet i hverandre. Straffesparket ble satt inn av Rosenborg-utleide Håkon Rasmus Wiedseheim-Paul.

FUVO kom til noen nesten sjanser, men etter 80 minutter kom innbytter Oliver Nøvik til en meget stor målsjanse, og kun en fantastisk redning av HamKam-keeperen gjorde sitt til at det fremdeles stod 0-2 på måltavla. På overtid satte Julian Bakkeli Gondstad spikeren i FUVO-kista da han fastsatte sluttresultatet til 0-3.

Etter mandagens tap så falt FUVO ned på 6.plass med 12 poeng. Neste mulighet til å hente poeng er førstkommende lørdag, da tar laget turen til NAMMO stadion og møte med Raufoss 2

FUVO stilte med følgende lag: Petter Rønningen, Nicklas Brenna Karlsen, Tomas Holmestad, Stian Westerheim, Birk Øian, Fredrik Nilsen, Noah Veiby, Tobias Solem Karlsen, Preben Finstad, Mads Rismoen og Simen Høglien. Benyttede innbyttere: Nicolaj Elton Hauge, Oliver Nøvik,,Jasman El Boumlali, Mario Monteiro og Adrian Thaci (debut)