FUVO med sliteseier over Hødd 2

Fredrik Nilsen spilte en god kamp for FUVO i 2-1 seieren over Hødd 2

NTL avd 2  FUVO – Hødd 2 2-1 (2-1)

Kampen for tilværelsen i Norsk Tipping-Ligaen avdeling 2 tilspisser seg og lørdag var det duket nok en såkalt sekspoengskamp. Før matchen skilte det kun tre poeng mellom FUVO på 8.plass og Hødd 2 rett under nedrykksstreken. Fredag ble det spilt en viktig kamp i nedrykkssumpa mellom Spjelkavik og Volda. Den vant hjemmelaget 1-0, noe som betyr at de kom opp på 17 poeng, mens Volda blir stående på 19 poeng. FUVO lå med sine 22 poeng på 8.plass, men det er kort vei både opp og ned på tabellen. Det var derfor en av sesongens viktigste kamper som fant sted på Funnefoss gress lørdag 16.setember.

Tung start, sterk og rask opphenting

FUVO startet kampen mot et ungt Hødd 2-lag på samme måte som de gjorde i forrige hjemmekamp, med scoring i mot før publikum hadde rukket å finne plassen sin på tribunen. Kampuret stod på ett minutt da Hødd 2 fikk corner som Mirza Mulac headet i nettmaskene. Heldigvis kom vertene seg fort over sjokket og fem minutter senere lå ballen i mål i den andre enden av banen. Emil Hatten Engerbakk kombinerte fint med Nicklas Brenna på høyrekanten, hvor det hele endte med fin 45 graders pasning fra Hatten Engerbakk inn i boksen til Oliver Nøvik, som fra kanten av femmeteren feide ballen nede i motsatt hjørne.

Hjemmelaget tok mer og mer over, og etter 13 minutter fikk laget en corner som Fredrik Nilsen stusset via Tobias Solem Karlsen til Tomas Holmestad, som banket ballen over målstreken fra to meters hold. Dermed hadde FUVO snudd 0-1 til 2-1. Vertene var det førende laget resten av omgangen og burde satt et par til, men måtte nøye seg med ettmålsledelse til pause.

FUVO startet andre omgangen meget svakt og Hødd 2 kunne fort putta ett mål. Det var lite som stemte  for Jonny Hanssen sine gutter fra 46. til det 70. spilleminutt. Men så våknet laget litt til live og kom til flere feite målsjanser hvor man nærmest stod inne i mål og misset. Gjestene ga aldri opp, men manglet litt på ferdighetene. Etter 94 minutter kunne FUVO rekke hendene i været for 2-1 seier og tre meget viktige poeng.

Alt i alt en fortjent seier, der FUVO burde ha avgjort matchen i første omgang.

Seieren betyr at FUVO klatrer opp på 6.plass med 25 poeng. De har nå seks poeng ned til Sogndal  2 og Volda rett over nedrykksstreken og Hødd 2 rett under. Det er gode poeng å ta med seg før laget i neste serierunde møter serietoer Eidsvold Turn på

Tabellen for NTL avd 2 finner du her

FUVO stiller med følgende lag: Sondre Ranheim Sæther, Emil Hatten Engerbakk, Stian Westerheim, Tomas Holmestad, Birk Lian, Fredrik Nilsen, Oliver Nøvik ,Noah Veiby, Nicklas Brenna Karlsen, Tobias Solem Karlsen og Oskar Berg Nordstrøm. Benyttede innbyttere: Sigurd Flekke Mathisen, Jasman El Boumlali, Fredrik Lillebekk