FUVO J 17 avsluttet sesongen med seier

Jenter 17 år, 7ér fotball.    FUVO – Gjelleråsen  5-3 (2-1)

17-årslaget til FUVO har spillemessig vært på høyde med de fleste lagene, senest for en uke siden ga de seriemester Fjellhamar 2 skikkelig kamp i 1 ½ omgang. Dessverre har ikke poengfangsten stått i stil med innsatsen, de har manglet det lille ekstra. Man kan allikevel se at laget har tatt store steg og før årets siste kamp mot tabellnabo Gjelleråsen var jentene skikkelig giret på å avslutte sesongen med seier.

Skapte masse, men måtte ta til takke med «kun» 2-1 til pause

Det var en heltent gjeng som inntok den fine nye kunstgressmatta på Opakermoen en sen onsdag høstkveld i oktober. FUVO tok tak i matchen fra start og vartet tidvis opp med mye bra spill og kom også til to store målsjanser før de tok ledelsen etter 11 minutter. Sanaz Hemat sendte ballen utpå venstre siden til Martine Tollhaug, som på sin side sendte kula inn foran mål til Mari Stensrud, som fikk en enkel oppgave med å sende hjemmelaget i ledelsen. To minutter senere var samme spiller på rett plass og doblet ledelsen.

FUVO fortsatte å kjøre kampen, men etter 18 minutter kom Gjelleråsen på en gjestevisitt og reduserte til 2-1, som også var pauseresultatet. Utfra sjansestatistikken burde FUVO ha avgjort kampen i første omgang, men det ville seg ikke helt, til tross for mange store målsjanser.

Avsluttet med to seiere på de tre siste hjemmekampene

Hjemmelaget startet andre omgangen bra. Vant de viktige duellene og fikk spilte også fin fotball. Fem minutter ut i omgangen endte ballen utpå høyre til Mari Stensrud, som fant Martine Tollhaug foran kassa, dermed stod det 3-1 til de røde og hvite. Rett etterpå var Stensrud kjapt frempå og økte til 4-1 etter at Gjelleråsen keeperen måtte gi retur på et skudd fra Martine Tollhaug.

FUVO jentene så ut til å være fornøyde, var ikke helt «på», noe som gjorde sitt til at Gjelleråsen tok over initiativet i matchen. I løpet av to minutter omsatte de to cornere til mål. Dermed var tremålsledelsen nede i ett mål. Kampen bølget nå frem og tilbake, og begge lag kunne scoret. Gjelleråsen var utrolig nærme utligning med et skudd som gikk via et FUVO-bein og noen ørsmå cm utenfor stolpen.

Helt på tampen av kampen gjorde Mari Stensrud det meste selv da hun med sin fjerde scoring for kvelden fastsatte sluttresultatet til 5-3 til FUVO.

FUVO stilte med følgende lag: Anneli Hofstad Jensen, Alxandra Christine Lagerkvist-Sukkerd, Thea Marie Sjøenden, Vygante Kojalyte, Martine Tollhaug, Mina Melbye Dønjar, Sanaz Hemat, Caroline Aarlie Heiberg