FUVO J13 klinte til med 12-3 seier over et hardtkjempende Hvam-lag

Jenter 13 år 7ér. FUVO – Hvam 12-3 (7-1)

Hvam yppet seg i starten

Etter å ha slått Hvam 2 hele 15-0 på bortebane i motsatt oppgjør var FUVO soleklare favoritter da lagene møttes til ny kamp på Funnefoss kunstgress torsdag. Gjestene gikk imidlertid tøft til verks og var cm fra å ta ledelsen i starten av kampen, men avslutningen gikk i stolpen. Det bølget litt frem og tilbake de neste minuttene, men etter 7 minutter var Hvam uheldige da et knallhardt skudd fra Sunniva Søreng forandret retning og gikk i mål. To minutter senere var Vilde Kristine Aarhus på farten og ordnet 2-0 til hjemmelaget. Rett etterpå la samme spiller på til 3-0

Komfortabel ledelse til pause

FUVO hadde nå festet et godt grep om kampen, men en god Hvam-keeper vartet opp med flere knallredninger. Gjestene var nære på å redusere, men det ville seg ikke helt. Med under ti minutter igjen å spille av første omgangen økte Aarhus på til 4-0. Men så vartet Hvam opp med en god kontring og en meget god enkeltprestasjon av Anna Karoline Melo Nitschke, som gjorde sitt til at Hvam scoret sitt første for kvelden.

Dessverre glapp det litt for Hvam-jentene de to siste minuttene, hvorpå FUVO scoret tre mål og kunne gå til pause med 7-1 ledelse. Victoria Østvold Byfuglien scoret ett, mens de to siste ble satt inn av Sunniva Søreng.

Hvam scoret først, men måtte etter hvert se FUVO reise i fra

De for dagen hvitkledde Hvam-spillerne kom til en stor målsjanse i starten av andre, før de etter ca ti minutter reduserte til 7-2 ved Mina-Oline Kvam Saltvik. Hvam var i støtet og var veldig nærme ny redusering, men så våknet FUVO-jentene igjen og scoret tre mål på rappen. På stillingen 10-2 sørget Oda-Marie Kvam Saltvik for kveldens siste redusering fra Hvam. Hjemmelaget på sin side var ikke helt ferdigscoret. Sunniva Søreng avsluttet andre omgangen som hun gjorde i første, med to kjappe mål helt på tampen av kampen. Da dommeren telte opp etter 60 minutters spill så stod det 12-3 på dommerkortet.

En klar og fortjent seier til FUVO, men innimellom så ga Hvam-jentene serietoeren god kamp.

Mål FUVO: Sunniva Søreng (4), Vilde Kristine Aarhus (3), Linnea Holberg Fjelland (2), Victoria Østvold Byfuglien (1), Matilde Kornelia Wenger (1) og ett selvmål

Mål Hvam: Anna Karoline Melo Nitschke, Mina-Oline Kvam Saltvik og Oda-Marie Kvam Saltvik

Etter 8 serierunder ligger FUVO på 2.plass, men kan bli forbigått av Bøn 2, som ligger to poeng bak med en kamp mindre spilt. Hvam på sin side ligger helt nederst med ett poeng.

FUVO spiller neste kamp tirsdag 22.september, borte mot Sørumsand, mens Hvam reiser til Jessheim for å møte tabellnabo Ull/Kisa 2 til kamp dagen etterpå.