FUVO J14 spilte uavgjort hjemme mot Rælingen

FUVO – Rælingen 1-1 (1-1)

Vilde Aarhus sendte FUVO i ledelsen

Som i de siste kampene, så ble også dette en kamp med mange dueller og dødballer. FUVO kunne med litt mer dyktighet scoret på både cornere og frispark, men det måtte en gjennomspilling til for at de skulle ta ledelsen. Ti minutter ut i kampen ble Vilde Aarhus ble spilt igjennom, og alene med Rælingen-keeperen var hun sikkerheten selv. 1-0 til hjemmelaget.

Rælingen utlignet med langskudd fra over 40 meter

Dessverre for FUVO-jentene så utlignet Rælingen med et kjempeskudd fra 40 meter som gikk over FUVO målvakten og inn i nettmaskene. Ett fantastisk mål, men undertegnede mener seriøst at noen snart gjøre noe med høyden på fotballmålene for jenter. Gjør som i håndball og heng noe over tverrliggeren som gjør målet lavere. Slik det er nå, så er det fysisk umulig å komme i nærheten av tverrliggere for en gjennomsnittlig høy damespiller (Og enda verre er det for 14-åringer).Det er tross alt ca 15 cm i høydeforskjell mellom fullvoksne gutter og jenter, og det bør faktisk være mulig å komme i nærheten av tverrliggeren for ei jente/dame med god spenst.

Første omgangen til FUVO-jentene var ok. De kom til mange innlegg, men det var først og fremst presisjonen på den siste tredjedelen som ikke var optimalt.

Andre omgangen ble rotete med mange tøffe og harde dueller. FUVO klarte ikke å få til samhandlingen de ofte har vært så gode på. Det ble mye en og en, noe som gjorde sitt til at man ikke klarte å få satt den viktige 2-1 scoringen. Både Vilde Aarhus, Sunniva Søreng og Matilde Wenger dro på noen gode soloraid, men de klarte ikke gå hele veien. Innsatsen og viljen var helt klart til stede, men de manglet det lille ekstra. Heller ikke gjestene klarte å score og kampen ebbet etter hvert ut med 1-1 og poengdeling.

FUVO har pga koronautsettelser fremdeles fire kampen igjen å spille av årets sesong. Den første spilles allerede torsdag 28.oktober, borte mot Nittedal, før de førstkommende mandag 1.november tar i mot Skedsmo til ny hjemmekamp på Funnefoss kunstgress.

Vilde Aarhus setter her inn 1-0 til FUVO