FUVO jenter 14 år valset over Gjelleråsen

Elnaz Hemat og FUVO leverte en god kamp mot Gjelleråsen

Det var en spent FUVO-gjeng som søndag tok imot Gjelleråsen til årets første gresskamp på Funnefoss stadion. Laget fra Opakermoen gikk på et overaskende tap borte mot Skjetten sist, et lag Gjelleråsen slo 10-1 rett før.

1.divisjon jenter 14 år. FUVO – Gjelleråsen 4-0 (3-0)

FUVO-jentene leverte under pari mot Skjetten, det var derfor en innbitt og kampklar kaptein Sarah Finstad Hansen, som sammen med resten av gjengen skulle bevise for seg selv og hjemmepublikummet at tapet var en engangsforeteelse.

Mer motiverte enn noen gang tok de tak i kampen fra start. Det gjorde ingenting at motstanderen var både høyere og mer robuste. Hjemmelaget trøkket til i duellene og varet i første omgang med mye fint spill som var som tatt ut av den berømte læreboka.

Først en lobb fra 23 meter, så skrudde hun inn en corner

Det skulle ikke gå mer enn ti minutter før FUVO tok ledelsen. Gjelleråsen fikk ikke avklarert skikkelig og ballen datt ned i beina på en av banens beste spillere, Sunniva Søreng, som fra godt over 20 meter smelte avgårde et skudd som føyk over keeper og inn i mål. Noen minutter senere ble Vilde Kristine Aarhus feid i bakken på vei alene med keeper. Straffe trodde de fleste, men dommeren var ikke av samme mening. Det skulle allikevel ikke gå mange minuttene før Sunniva Søreng doblet ledelsen da hun skrudde inn en corner. I denne perioden var jentene virkelig gode, Fikk brukt hele den store gressmatta til sin fordel og vartet opp med godt angrepsspill. De rett og slett kjørte over Gjelleråsen.

Nydelig forarbeid og iskald avslutning

3-0 kom etter et nydelig angrep hvor Gjelleråsen-spillerne ble gjort til statister og hvor ballen til slutt endte hos Mina Solvang Kjærstad, som hadde kommet på et herlig løp og fra skrått hold satte ballen i nettmaskene.

FUVO kunne dermed gå til pause med en tremålsledelse, etter en meget god omgang hvor de i store deler rundspilte Gjelleråsen.

Toppscoreren satte spikeren i Gjelleråsen-kista

Jentene leverte en solid andre omgang, uten å imponere like mye som i første omgang. Mye av grunnen kan være at spillerne begynte å merke at kampen gikk på gressbane og at Funnefoss stadion er meget stor. De hadde riktignok flere muligheter til å øke ledelsen, men det skulle gå en god stund før de meget ivrige hjemme supporterne fikk se kampens siste scoring. Vilde Kristine Aarhus fikk en glimrende ball i bakrom, rundet keeper og trillet ballen i det tomme buret.

4-0 seieren førte FUVO opp på 9 poeng og 2.plass på tabellen. Øverst rager Bjerke som det eneste laget med full pott etter fire kamper.

Neste kamp for FUVO er søndag 6.september, borte mot Skedsmo

FUVO stilte med følgende tropp: Frida Elise Aarhus, Mia Iselin Husås, Mille Molstad, Sunniva Søreng, Mina Solvang Kjærstad, Victoria Myrvang Freltofte, Matilde Kornelia Wenger, Sara Finstad Hansne, Elise Gram Andersen, Vilde Kristine Aarhus, Amalie Louise Bjørnstad, Sara Leonora Moen Solberg, Linnea Fjelland og Elnaz Hemat