Første seier på Rolvsrud på 45 år

FUVO brøyt en barriere da de for første gang i nyere tid kunne reise fra Rolvsrud og møte med Lørenskog 2 med tre poeng i sekken. Det betyr i enkelthet at Martin Wiker sitt mannskap har sju poeng ned til Skedsmo med tre kamper igjen å spille. I tillegg har FUVO betraktelig bedre målforskjell og trenger derfor kun to poeng for å sikre seg sitt første opprykk siden 2001.

FUVOs tre siste matcher er Strømmen 2 (b), R&Å (h) og Sørumsand (b)

Skedsmo tre siste matcher er Rælingen (b), Kløfta (h) og Lørenskog 2 (b)

Erkerivalen i kampen om opprykk, Skedsmo, vant sin kamp lørdag og satte et press på et FUVO-lag som ikke har prestert alt for godt på bortebane i høst. Samtidig var det en revansjesugen FUVO-gjeng som ville vise at det de leverte mot Blaker sist, ikke er en serieleder verdig.

Laget fra Opakermoen tok tak i kampen fra start og allerede etter 2 minutter kom laget til en dobbelsjanse ved Mergim Shurdiqi og Ørjan Hopen. Få minutter senere headet Shurdiqi like over. Dermed var standarden satt.

18 minutter ut i første omgang sendte Ørjan Hopen en pasning frem til Kim Brenna, som banket FUVO i ledelsen. Like etterpå var Brenna frempå med et godt skudd, men hjemmelagets sisteskanse klinket til med en enda bedre redning. Brenna hadde i tillegg en giga sjanse til hvor han passerte keeper før han satte kula i tverrligger og ned.

Luftens baron, Kim Brenna, headet inn FUVOs andre mål

Lørenskog 2 brukte 33 minutter på å komme til en småfarlig avslutning, men Andre Thomsen i FUVO-buret vartet opp med en god redning. Like etterpå var hjemmelaget nok en gang frempå etter litt klabb og babb inne i boksen. Det var allikevel FUVO som var både best og farligst. Tre minutter før pause satte Thomsen i gang en rask kontring. Ørjan Hopen dro seg forbi en Lørenskog-spiller før han sendte kula til Kim Brenna, som på sin side spilte ballen tilbake til Hopen, som dro seg ned på høyresiden før han la inn med høyra til en «flyvende» Kim Brenna, som headet ballen kontant i nettet. 0-2 til FUVO var en fortjent ledelse etter de første 45 minuttene.

Serielederen avgjorde med to tidlige mål rett etter pause

FUVO fikk en pangstart på andre omgangen da Chris Lundhaug serverte en perfekt pasning som sendte Kim Brenna alene med keeper. Brenna var sikkerheten selv og sendte bortelaget opp i tremålsledelse med sitt 36. seriemål for sesongen. Fem minutter senere slo Ørjan Hopen en corner som fant veien til Fredrik Nilsen og videre inn i nettmaskene. Minuttet etter vartet gjestene opp med et kanonangrep som endte med et stangskudd fra Brenna, men så var det stopp.

På stillingen 4-0 ble FUVO veldig baktunge, det ble store rom mellom lagdelene. Dette gjorde sitt til at de unge Lørenskogs-spillerne fikk store rom til å boltre seg i. Det tok over initiativet i kampen og kom til en god målsjanse før Bleart Shishani breisidet inn 1-4.Like etterpå smalt det i metallet bak Thomsen, og med tjue minutter igjen å spille hadde vertene en ball i nettmaskene som korrekt ble avblåst for offside.

Etter å ha blitt kjørt i periode, kunne FUVO-spillerne puste lettet ut da Julian Paulsen etter 81 minutter serverte Mergim Shurdiqi en pasning han ikke kunne bomme på. 1-5 og seieren var sikret. Kampens siste mål var det hjemmelaget som stod for da Artan Xhaferi med fem minutter igjen å spille fastsatte sluttresultatet til 2-5.

En god første omgang og en glimrende start på andre omgangen var nok til å gi FUVO en fortjent 5-2 seier borte mot det som før møte var høstens formlag i 4.divisjon.

Neste kamp for FUVO er tirsdag 1.oktober, borte mot Strømmen 2

FUVO startet med følgende lag: Andre Thomsen, Ole Kristian Myhre, Stian Westerheim, Chris Lundhaug, Fredrik Nilsen, Julian Paulsen, Simen Nordnes, Ørjan Hopen, Andreas Castilla; Mergim Shurdiqi og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Even Myren Nybø, Sebastian Wang, Simen Scharning og Andre Jørgensen