FUVO leverte varene borte mot Førde

Etter en lang busstur på 46 mil var det en sliten FUVO-gjeng som inntok hotellsenga ved ankomst Førde fredag kveld. Etter en god natt søvn var gutta klare for match mot Førde.

Hjemmelaget har spilt jevnt mot alle motstandere på hjemmebane og tapte kun 1-3 for Sogndal i cupen. Men etter forårets store opptur med 2.plass i serien, så må det sies at laget har skuffet stort så langt i årets sesong. Kun fem poeng på åtte kamper er for dårlig for et lag som helt klart har større ambisjoner. Derfor er denne kampen enda viktigere for de enn for FUVO, men nesbuene ville få et pusterom og ta et ytterligere steg vekk fra nedrykksspøkelset med seier.

FUVO måtte gjøre gjøre noen endringer av forskjellige årsaker fra kampen mot Hønefoss. Ut gikk Fredrik Nilsen, Sigurd Mathisen og Simen Høglien. Inn kom Stian Westerheim, Preben Finstad og Birk Øian. Trener Jonny Hanssen var også forhindret og assistenttrener Martin Skolbekken hadde det hele og fulle ansvaret.

Oppladningen var bra og gnisten var god, men det var noe som manglet. MEN det FUVO som tok ledelsen 0-1 på lagets første store målsjanse etter 23 minutter. Et raskt innkast endte med en nydelig scoring fra Mads Rismoen. Litt senere ut omgangen kom gjestene til en god dobbelsjanse.

Spillet bølget frem og tiibake og 36 minutter ut i matchen utlignet Førde til 1-1, og rett før pause var det dags for kampens tredje scoring. Et innlegg inn i boksen endte med en perlescoring av Tomas Holmestad.

FUVO gikk til pause med 1-2 ledelse, men laget var fullstendig klar over ar de hadde et gir til inne. Nesbuene fikk også en perfekt start i andre omgang med to scoringer av Preben Finstad før det var spilt ti minutter. Resten av omgangen hadde FUVO full kontroll. Gutta la ned en herlig innsats og offerviljen var helt kanon. Et kvarter før slutt satte Mads Rismoen spikeren i Førde kista da han fikk stå umarkert å fastsette sluttresultatet til 1-5.

FUVO-spillerne var klare på at dette var en lagseier. Men man kommer ikke uten å nevne Stian Westerheim. Forsvarsbautaen dro med seg resten av lagkameratene og sammen leverte de en en god andre omgang og tok en velfortjent seier.

FUVO startet med følgene lag: Sondre Ranheim Sæther, Nicklas Brenna Karlsen, Tomas Holmestad, Stian Westerheim, Birk Øian, Noah Veiby, Tobias Solem Karlsen, Oliver Nøvik, Preben Finstad, Mads Rismoen og Jasman El Boumlali. Benyttede innbyttere. Nicolai Elton Hauge,Mario Monteiro, Mikdad Cedra Kaddour, Noah Sergio Stensager, Simen Hauger Hanssen