FUVO manglet det “lille” ekstra på ta poeng fra serieleder Hønefoss BK

Hønefoss er et nytt bekjentskap for FUVO , og ett lag som så sent som i 2013 spilte i Tippeligaen. Da var de kun to poeng unna å holde seg etter blant annet å ha slått LSK i begge oppgjøre og vunnet en av to kamper mot seriemester Strømsgodset.  Etter tre år på toppnivå, så var det slutt (2010,2012 og 2013)

Siden den gangen har laget rykket ytterligere to steg ned og siden 2019 har de spilt i NTL. Fjorårets sjuende plass var en enorm skuffelse og det har klubben tatt tak i. Inn med Gunnar Halle som trener og  inn med spillere som har spilt på et høyre nivå. De har hatt folk rundt som er villig til å satse en del penger, og de har fått bein å gå på for å si det sånn.

Før dagens kamp stod gjestene fra Hønefoss med 18 poeng av 18 mulige. Kun Eidsvold Turn har matchen de på poengene så langt. FUVO på sin side har ni poeng på femte plass.

Hønefoss best i første omgang

Problemer med vanning gjorde sitt til at banen ikke var så god som ønsket, noe som gjorde sitt til at det ble mye duellspill. Det var FUVO som kom til kampens første scoring etter åtte minutter, men Mads Rismoen ble avblåst for offside. Feil i følge de tilskuerne som stod på linja, men siden assistentdommeren var av en annen oppfatning så ble det annullert. Noen minutter senere endte et langt Hønefoss innkast hos tidligere FUVO-spiller Oskar Wang, som banket ballen like over fra kanten av femmeteren. Hønefoss styrte banespillet og etter 19 minutter klarte de å holde trøkket oppe etter et frispark som FUVO ikke fikk avklaret langt nok. Ballen datt ned i beina på den tidligere Stabæk-spilleren  Tortel Lumanza Lembi, som fra 18 meter curlet ballen i motsatt hjørne. Hjemmelaget manglet litt av gnisten og entusiasmen de hadde mot Sarpsborg 08 i første omgang, men de slapp allikevel ikke serielederen til mange store sjanser. Men en fortjent ledelse til bortelaget etter de første 45 minuttene.

FUVO nærme utligning, Hønefoss kontret inn 0-2

FUVO-spillerne fikk en hårføner fra trener Jonny Hanssen i pause. Dette tok gutta til seg. De var litt mer trøkk og vilje i spillet etter hvilen. Laget kom til flere cornere og Hønefoss-spillerne lå som fluer og drøyde tida i store deler av omgangen. Det var mye nesten for FUVO, men de klarte ikke skape de store målsjansene før innbytter Stian Westerheim fikk sjansen fra kort hold etter en corner. Da var det spilt 80 minutter. Dessverre for han og FUVO så gikk avslutningen like over. Kampen stod og vippet, men etter 85 minutter så var Hønefoss meget heldige som ikke fikk utvist Alexander Groven etter en grisetakling. Rett etterpå sendte Fredrik Nilsen i vei en suser som sneik seg på feil side av stolpen. På dette tidspunktet hadde det ikke vært noe si på om FUVO hadde utlignet. Men i stedet for 1-1, så avgjorde Hønefoss kampen til sin del etter 87 minutter. En kontring endte med et innlegg som Sondre Ranheim Sæther fikk dyttet vekk fra farlig område, men ballen endte i stedet hos Sander Ringberg, som kom i hundre og klinket ballen i nota. Det ble lagt til fem minutter, det kunne blitt lagt til det dobbelte. Kampen ebbet uansett ut med 0-2 til Hønefoss.

Selv om FUVO ikke spiller opp mot sitt beste, så viser de igjen at de kan matche de beste lagene. Javel, så har de en fordel av gress, men på den andre siden så har de tatt flest poeng på kunstgress. Neste kamp for FUVO er lørdag 3.juni, borte mot Førde, som for øvrig møter Eidsvold Turn i morgen. Hønefoss tok med dette sin sjuende strake seier og troner øverst på tabellen, tre poeng foran Eidsvold Turn, som har en kamp til gode. FUVO ligger på sjuende plass med ni poeng.

FUVO startet med følgene lag:: Sondre Ranheim Sæther, Nicklas Brenna Karlsen, Tomas Holmestad, Fredrik NIlsen, Sigurd Flekke Mathiesen, Noah Veiby, Mario Monteiro, Tobias Solem Karlsen, Oliver Nøvin, Simen Høglien og Mads Rismoen. Benyttede innbyttere: Stian Westerheim, Jasman El Boumlali, Birk Øyan og Fredrik Lillebekk