FUVO med marerittstart på sesongen. Tapte 6-1 borte mot Volda

FUVO-kaptein Fredrik Nilsen og lagkameratene hans fikk en marerittstart på årets sesong

Oddsen på Norsk Tipping på oppgjøret mellom Volda og FUVO lå på 2,15(hjemmeseier) -3,8(uavgjort) -2,55(borteseier). med andre ord Volda var små favoritter.

FUVO har ofte slitt litt i seriepremieren, men etter fem år uten seier så brøyt laget en barriere i 2022 med 2-1 seier over Mjøndalen 2. Både Volda og FUVO er spådd en sesong rundt midt på tabellen, men begge har slitt litt i treningskampene. Det var derfor stor spenning da lagene inntok matta mandag.

Dessverre har både Tomas Holmestad og Sigurd Flekke Mathiesen måtte melde forfall til dagens kamp mot Volda. Det betyr at nykommer Mikdad Cedra Kaddour, som ble klar for klubben fra Holmlia så sent som i går kveld, starter.

FUVO startet med følgende lag: Petter Rønningen,  Stian Westerheim,Fredrik Nilsen, Tobias Solem Karlsen, Noah Veiby, Mikdad Cedra Kaddour, Birk Øyan, Oliver Nøvik, Nicklas Brenna Karlsen, Mads Rismoen og Preben Finstad. Benyttede innbyttere:Jasman El Boumlali, Fedrik Lillebekk, Noah Sergio Stensager

1.omg

0-1 1 min. FUVO kontrer med Preben Finstad, som vinner duellen med en Volda forsvarer. Han forserer ned til dødlinja og får lagt inn foran mål til Mads Rismoen, som sender gjestene i ledelsen.

Etter målet trøkket Volda på for utligning. Kom til flere frispark fra farlige områder og cornere, men Petter Rønningen er sikkerheten selv og tar det som kommer. Etter 14 minutter kommer FUVO til sin andre store målsjanse. Et frispark inn i boksen ender på hodet til Tobias Solem Karlsen som header i kryssvinkelen.

1-1 28 min. FUVO-keeper Petter Rønningen må gi retur på et langskudd og akkurat i det han skal ta egen retur, er Robert Dahlberg enda kjappere og setter ballen i mål

2-1 31 min  Innlegg fra høyere finner veien inn i boksen til til Dahlberg som header hjemmelaget i ledelsen

Rett etterpå er Preben Finstad frempå med et meget godt skudd, men vertenes keeper varter opp med en super redning

3-1 36  min Nytt innlegg fra høyre som finner veien til motsatt femmeter der Kenneth-Andre Hole står og klinker ballen i nota på volley.

Rett etterpå blir Mads Rismoen feilaktig avblåst for offside i det som dommeren fort kunne blåst straffe på.

I omgangens siste minutt kom FUVO til en dobbeltsjanse ved Preben Finstad og Oliver Nøvik, men ballen ville ikke i mål.

Oppsummering første 45 minuttene

FUVO med tidlig scoring som de prøver å ri lengst mulig på. Volda med mye ball og bra trøkk, dog uten å skape de største sjansene. FUVO nærmest scoring, men så snur hjemmelaget alt i løpet av åtte minutter. Med scoring i det 28.31 og 36. minutt så snur 0-1 til 3-1. Innimellom der og etter 3-1 så har FUVO store sjanser til å score, men det ble med den ene scoringen til Noah Veiby de første 45 minuttene for FUVO sin del.

2.omg

4-1 56 min Volda går ut i hundre og kommer til flere store målsjanser før Kenneth-Andre Hole feier av gårde et skudd fra 18 meter som suser inn i nettmaskene.

FUVO virker sluttkjørte og kommer kun til et par halvgode sjanser. I stedet fortsetter marerittet for Jonny Hanssen sine disipler.

Etter 80 er det nemlig dags for 5-1 til Volda. Innlegg fra venstre finner veien til Robert Dahlberg, som vinner duellen med en FUVO-spiller og header inn sitt tredje for dagen.

Vondt ble om mulig til enda vondere på overtid da innbytter Tobias Vassbotn Evebø vinner sin duell inne i boksen og fastsetter sluttresultatet til 6-1 med et perfekt hodestøt.

Oppsummering av 2.omgang

FUVO hang ikke med i det hele tatt. Volda skaper flere store før de øker til 4-1. Laget fra Opakermoen har veldig lite å by på offensivt, mens de er meget gavmilde i den andre enden av banen. Det så ut som spillerne bare ventet på at kampen skulle bli ferdig. Men om de var ferdige, så var ikke Volda det. De økte til 5-1 etter 80 minutter og gjorde dagen helsvart på overtid da de fastsatte sluttresultatet til 6-1

FUVOs beste(minst dårlige) i kampen var Petter Rønningen og Preben Finstad

Trøsten, om det finnes noen trøst, er at FUVO gikk på et enda større tap i seriepremieren i 2009. Da tapte de 7-1 borte for Sørumsand