FUVO med sterk borteseier over Fløya

Et opprykksjagende Fløya-lag var storfavoritter før møte med FUVO. Oddsen på Fløya seier var på 1,33, mens man måtte helt oppi 7,25 på FUVO seier hos Coolbet. Med andre ord hadde de veldig liten tro på FUVO seier. Med seks strake hjemmeseire og seks seiere på de sju siste matchene så luktet det tre poeng til Fløya lang vei.

Fløya tok oppskriftmessig ledelsen

Etter å ha avsluttet vårsesongen litt lurvete, var den defensive tryggheten tilbake hos FUVO i første omgang. Hjemmelaget Fløya hadde stort ballinhav og etter 11 minutter sendte Runar Johansen vertene i ledelsen 1-0 etter at Andre Thomsen hadde reddet to ganger, men på den tredje satt den for Fløya.

Rismoen og Bugge sendte FUVO i ledelsen til pause

Fløya kom til en brukar sjanse rett etterpå, men etter 23 minutter stusset Mads Rismoen en ball videre til Kristoffer Bugge, som brystet ballen tilbake til Rismoen, som banket ballen kontant i nettet fra tretten meter. Hans fjerde mål for sesongen. Fem minutter senere var duoen på nytt frempå. Et innkast endte med et hodestøt fra Rismoen i stolpen. Kristoffer Bugge kom i hundre og smelte ballen over målstreken til 1-2 til FUVO. Den stillingen holdt seg til pause.

Dramatikk til siste spark på ballen

Med elleve minutter igjen å spille fikk Fløya frispark i god posisjon. Ballen ble servert inn i boksen hvor en Fløya-spiller stupheadet ballen via tverrligger og over. FUVO svarte med å gå rett i angrep og alene med keeper ble Nicklas Brenna Karlsen felt og dommeren pekte på straffemerket. Fredrik Nilsen steg frem og satte straffesparket nydelig helt oppe i vinkelen. 1-3 til FUVO etter 85 minutter. Samtidig som FUVO fikk straffe, fikk Fløya kaptein Øyvind Sandnes Olsen rødt kort. To minutter senere var det plutselig spenning igjen da et innlegg ble løpt over målstreken av Scott Alexander Fitzgerald.

To minutter på overtid var Fløya meget nærme poeng, men Andre Thomsen fikk en hånd på den. Like etterpå headet Fløa sin toppscorer utenfor fra en meters hold. Så utrolig nære, men nærmere enn det kom de ikke og FUVO kunne juble for en meget sterk borteseier.

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen, Fredrik Nilsen, Stian Westerheim, Tomas Holmestad, Thomas Brekken, Kristoffer Bugge, Noah Veiby, Tobias Solem Karlsen, Nicklas Brenna Karlsen, Mads Rismoen og Oliver Nøvik. Benyttede innbyttere: Marcus Ellevold, Baktiar Rzaev og Simen Høglien