FUVO slo Kløfta 3-1 i årets andre treningskamp

Treningskamp. Kløfta mot FUVO 1-2 (0-1)

FUVO tok torsdag kveld turen til Bakkedalen kunstgress og møte med 4.divisjonslaget Kløfta.  Der ble det gjensyn med to tidligere FUVO-spillere i Ole Fredrik Westheim og Marcus Ellevold. Sistnevnte spilte 18 kamper for de røde og hvite så sent som i 2022.

FUVO ledelse til pause etter sjansefattig førsteomgang

Ingen av lagene vartet opp med festfotball fra start. I stedet fikk de fremmøtte se en forholdsvis jevnspilt førsteomgang med få målsjanser. FUVO var et lite hakk vassere, men manglet presisjon i pasningene.

Kampens første målsjanse var det Mads Rismoen som stod for, men skuddet hans etter et snaut kvarter gikk på feil side av stolpen. Bedre gikk det etter 24 minutter. FUVO vant en duell midt på hjemmelagets banehalvdel. Fikk sendt kula utpå venstrekanten til Preben Finstad, som fosset nedover silinja før han la inn i boksen til Oliver Nøvik, som sendte kula videre til Mads Rismoen, som banket inn 0-1 til de røde og hvitkledde. Vi noterte ett godt skudd fra hjemmelaget de første 45 minuttene, men avslutningen fra Marius Preber gikk like utenfor.

Rismoen med to scoringer

Andre omgangen ble mye friskere. Den første store målsjansen kom etter et kort frispark fra Tobias Solem Karlsen til Sigurd Flekke Mathisen, som dro tunell på en Kløfta spiller inne i sekstenmeteren før han la en 45-graders pasning til Preben Finstad, som fra meget god posisjon sendte kula til side for mål. I stedet for 0-2, så ble det rett etterpå 1-1.

FUVO skapte bra med sjanser i andre omgang

Den siste halvtimen av kampen skapte FUVO mange gode og store målsjanser. Preben Finstad kunne scoret både, ett, to og tre mål, men hadde ikke marginene på sin side. Men ingen fare, målene kommer, GARANTERT.

Kampen gikk inn i sitt 70. minutt da Fredrik Nilsen headet en corner fra Preben Finstad kontant i nettmaskene. Noen minutter senere serverte Fredrik Lillebekk en utsøkt pasning fra høyrekanten inn til Mads Rismoen, som takket for pasningen med å klinke kula kontant i nettmaskene. Rismoen kunne gjengjeldt pasningen litt senere da Lillebekk stod i en meget god scoringsposisjon, men luktet hat-trick og avsluttet selv. Dessverre for han så reddet Kløfta-keeperen. I tillegg til Finstad og Rismoen, så kunne også Fredrik Nilsen og Noah Sergio Stensager putta ytterligere mål for FUVO, men headingene fra de to sistnevnte gikk henholdsvis i tverrligger og ned og noen cm over.

Alt i alt fremgang fra Skjetten kampen, men mot en litt svakere motstander, så det skulle bare mangle. Laget har fortsatt en del å jobbe med, men de får ta med seg at de skapte bra med sjanser den siste halvtimen.

Neste kamp for FUVO er førstkommende lørdag, hjemme mot Holmlia kl 13.00

FUVO stilte med følgende lag: Sondre Ranheim Sæther, Niklas Brenna Karlsen, Fredrik Nilsen, Tomas Holmestad, Sigurd Flekke Mathiesen, Tobias Solem Karlsen, Martin Kjenaas, Fredrik Lillebekk, Oliver Nøvik, Preben Finstad og Mads Rismoen. Benyttede innbyttere : Birk Kvitting Øyan og Noah Sergio Stensager