Treningskamp. FUVO slo Oppsal 3-2

FUVO tok fredag kveld turen til LSK-hallen og møte med Oslo-laget Oppsal. Klubben rykket i fjor ned fra Post Nord-ligaen og har fått fjorårets EIF-trener Roy Arne Berg som hovedtrener. De er sammen med Hønefoss og Tønsberg tippet å kjempe om opprykk fra Norsk Tipping-ligaen. Mao en hard motstander for Tommy Grønvold sine gutter.

Møtte Oppsal i gamle dager

Oppsal er en gammel kjenning for FUVO. I 1980 møttes klubbene i 1.kvalifiseringsrunde til NM. En kamp FUVO vant 5-0 etter to scoringer av Bengt Ilseng og ett av Terje Skogli, Torleif Lindahl og et selvmål. Tre år senere møttes lagene i igjen for det som så langt er eneste gang i seriesammenheng. Kampene endte 1-1 og 2-2. Bengt Ilseng scoret i begge oppgjørene, mens Tom Myrbråten noterte seg for det andre målet i høstkampen.

Fortjent FUVO-ledelse til pause

FUVO sjokkåpnet med å ta ledelsen allerede etter tre minutters spill. Kim Brenna og Henning Torgnesskar gikk i strupen på backen til Oppsal, ballen endte hos Brenna som kom seg til dødlinja før han la inn til Kristoffer Bugge Holtung, som tverrvendte før kan feide ballen i kassa.  Like etterpå vartet laget opp med en innøvd cornervariant som endte i en stor sjanse til Brenna. Oppsal var ikke med på notene i det hele tatt det første kvarteret og etter 15 minutter var det tid for 2-0 til nesbuene. Et innlegg endte med en kort pasning inne i boksen til Nicklas Brenna Karlsen, som ikke hadde noen problemer med å doble ledelsen.

Rødt kort til Oppsal

Det skulle gå en drøy halvtime før Oppsal yppet seg skikkelig for første gang. Ballen endte i mål, men ble avblåst for offside. Fem minutter før pause klinket en Oppsal spiller til med en hodeløs takling som endte med rødt kort. Lagene ble imidlertid enige om at de kunne sette inn en erstatter, slik at de kunne spille resten av kampene med 11 mot 11.

Etter «utvisingen» kom oslo-laget til et par gode muligheter, hvor stolpen og nettveggen var på FUVO sin side.

Oppsal kjørte andre omgangen

Oppsal reduserte til 2-1 like etter pause på et velplassert frispark fra like utenfor sekstenmeteren. De fortsatte med å kjøre kampen og da FUVO måtte bytte ut Kristoffer Bugge Holtung ble det virkelig tungt for Tommy Grønvold sine disipler. 58 minutter ut i kampen fikk en Oppsal spiller gå å gå langs hele dødlinja før han sendte en ferdigscora pasning inn foran boksen. Elendig forsvarsarbeid av FUVO, men en fortjent utligning. De røde og hvite svarte imidlertid kontant. Hassan Al-Shimary sendte en ball som Hening Torgnesskar kranglet med seg videre fra sin oppasser, før han serverte en 45-graders pasning til Brenna, som satte inn 3-2 til FUVO.

Resten av kampen kjørte Oppsal, men til tross for at de kom til den ene store målsjansen etter den andre så holdt FUVO unna og vant kampen 3-2.

• FUVO-trener Tommy Grønvold forteller at det var en nyttig kamp mot en god motstander. Er fornøyd med det laget presterte i første omgang. Vi ble dyktig slitne utover i andre omgang, men orken er på vei. Nå må vi jobbe videre med å få frekvensen i beina til å gå fortere.

Vi synes Christian Røhne Jørgensen var en positiv overraskelse på backen, mens Henning Torgnesskar og Kim Brenna, begge to løp over en mil.