FUVO snudde og vant den viktige hjemmekampen mot Førde

Oscar Berg Nordstrøm og FUVO klarte å snu 0-1 til 3-1 seier

Lørdagens oppgjør mellom FUVO og Førde var det mange vil kalle sekspoengerskamp. Rett og slett en kamp for tilværelsen for to lag som har slitt i det siste. Spørsmålene før matchen var mange.

Nå er kampen ferdigspilt og svarene er som følger

1. Ja, det klarte de
  2. Ja, det klarte de
  3. Tja, men det er fremdeles mange kamper igjen

FUVO lå under 0-1, men snudde og vant 3-1

FUVO startet kampen horribelt med feilpasning som Lasse Aamelfot snappet opp og klinket i mål. Da var det spilt to minutter. Gjestene fortsatte å være best i det neste kvarteret. Hjemmelaget ble løpende i mellom og etter, og så ut som en gjeng hodeløse høns. Etter at Førde hadde løpt fra seg,  tok FUVO mer og mer over.26 minutter ut i kampen  kom Oscar Berg Nordstrøm seg ned til dødlinja og i stedet for å utfordre backen, så sendte han en perfekt 45 graders pasning ut til Tobias Solem Karlsen, som med sitt andre touch klistret ballen oppe i vinkelen fra 18 meter. FUVO fortsatte å trøkke Førde på defensiven, og to ganger ropte de på straffe uten at dommeren gjorde noe med det. I omgangens siste minutt ble Solem Karlsen spilt igjennom alene med keeper, men en god redning av Førde sin sisteskanse forhindret scoring og lagene gikk til pause med 1-1.

Tobias Solem Karlsen med to scoringer

Andre omgangen var bare tre minutter gammel da Nicklas Brenna Karlsen ble felt og FUVO fikk straffespark. Kaptein Fredrik Nilsen steg frem og satte ballen sikkert i mål. Dermed hadde vertene snudd 0-1 til 2-1. FUVO gikk med andre ord fra en marerittstart i første omgang, til drømmestart i andre. Hjemmelaget hadde nå god kontroll på matchen og den ble enda bedre etter 63 minutter da laget vant tilbake ballen rett utenfor Førde sin sekstenmeter. Kula endte til slutt hos Mads Rismoen, som la en kort pasning inn i boksen til Tobias Solem Karlsen, som headet ballen i mål fra to meters hold. FUVO fikk flere muligheter til å punktere kampen, men det viktigste var å tette igjen bakover og vinne kampen, noe de også gjorde. Etter sju kamper uten seier kunne Jonny Hanssen sine disipler endelig juble for tre poeng.

Seieren betyr at laget klatret opp på en foreløpig 7.plass med 21 poeng. Det skal da også sies at FUVO og Førde er de eneste som har spilt 18 kamper.

Tabellen for NTL avd 2 finner du her

FUVO stilte med følgende lag: Petter Rønningen, Fredrik Nilsen, Tomas Holmestad, Stian Westerheim, Birk Øian, Noah Veiby, Tobias Solem Karlsen, Oliver Nøvik, Oscar Berg Nordstrøm, Nicklas Brenna Karlsen og Mads Rismoen .Benken: Sondre Ranheim Sæther, Jasam El Boumlali, Sigurd Flekke Mathisen, Simen Høglien, Nicolai Elton Hauge