FUVO tapte 4-2 borte mot EIF

FUVOs seiersrekke stoppet på ni strake seire

FUVO har en forrykende start på høstsesongen med kamp mot de tre nærmeste konkurrentene i løpet av de fire første matchene. Allerede i den første møtte man laget man mener er det beste man møtte i våres, men var litt heldige og slo.

EIF startet årets sesong strålende og lå lenge foran FUVO på tabellen, men med kun fire poeng på de seks siste matchene, gjorde sitt til at det skilte hele 13 poeng i FUVOs favør da lagene tok sommerferie.  Nesbuene avsluttet vårsesongen med ni strake seiere, noe som førte de helt opp på toppen av tabellen.

EIF er gode på eget kunstgress, hvor de scorer mange mål og slipper inn forholdsvis lite. FUVO på sin side sleit lenge med å avgjøre kampene i god tid før 90 minutter var spilt, men mot slutten av vårsesongen slo ketchupeffekten inn. FUVO har tapt to bortekamper mot henholdsvis Fet og Skedsmo, men lå også under med tre mål mot Rælingen. Mange jevne bortekamper og det er kun mot Blaker og R&Å laget virkelig har imponert på fremmed gress.

Dødballer og dueller var det mange av i 1.omgang

De første 45 minuttene ble delvis preget av sola, samtidig ble FUVO i for stor grad med på dødballaget EIF sine premisser.0-0 var det imidlertid ikke noe å si på.

Innbytterne avgjorde for EIF

Nesbuene startet andre omgangen friskt. Fem minutter ut i omgangen kom Kim Brenna seg fri på høyrekanten og fikk lagt inn til Mergim Shurdiqi, som strengt tatt burde omsatt innlegget til mål. I stedet var det EIF som tok ledelsen 1-0 etter 53 min. En ikke alt for god corneravklaring av FUVO endte med et innlegg fra høyre til Jonatan Teigland som dempet ballen inne i boksen før han feide den inn i nettmaskene.

Ti minutter senere dunket Ørjan Hopen inn et frispark fra 18 meter, dermed var lagene like langt. Hjemmelaget slo imidlertid kjapt tilbake. Innbytter Vegard Østmoløkken fikk plutselig fri flystripe, han takket og bukket med å runde Thomsen i FUVO-buret og sette inn 2-1 til vertene.

FUVO tok fullstendig over kampen og presset hjemmelaget på defensiven. Det var derfor meget fortjent at Kim Brenna utlignet til 2-2 etter glimrende pasning fra Ørjan Hopen etter 77 minutter. Mange trodde da at Martin Wiker sine gutter ville klare å snu kampen til sin fordel. Fem minutter før slutt fikk Tobias Solem Karlsen en eventyrlig mulighet til å sende FUVO til himmels, men avslutningen fra kort hold gikk noen cm utenfor. I stedet gikk EIF i angrep og kjempet seg til en corner. Inn på banen kom Magnus Iversen og bang så satt den i nettmaskene bak Thomsen. Iversen gikk da rett av banen og satte seg på innbytterbenken igjen. Laget fra Opakermoen ga ikke opp, kom til et par gode muligheter, men ballen ville ikke inn. På overtid fastsatte nok en innbytter fra EIF, Arild Ladau Werner inn kampens siste mål. 4-2 til EIF.

FUVO startet med. Andre Thomsen, Oskar Wang, Stian Westerheim, Fredrik Nilsen, Julian Paulsen, Simen Nordnes, Andreas Castilla,Ørjan Hopen, Tobias Solem Karlsen. Mergim Shurdiqi og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Chris Lundhug, Per Anders Vågan