FUVO tapte første treningskamp

FUVO med åtte nye spillere fra start

FUVO tok lørdag imot divisjonskollega Rommen til årets første treningskamp på Funnefoss Kunstgress. Hjemmelaget sliter med skader på mange sentrale spillere og stilte med hele åtte nye spillere fra start. Kun Kim Brenna som spilte store deler av kampene i opprykksesongen. Hyggelig var det å se Otto Dahl skadefri tilbake på banen. Han leverte en solid innsats i sin første hele kamp siden august i fjor.

Til tross for mange nye spillere som ikke har spilt sammen før, så leverte FUVO en mer enn godkjent første omgang, hvor laget fikk til det høye aggressive presset som gjorde at Rommen måtte slå en del langt. Det var bra bevegelse over hele linja. Defensivt slapp man nesten ikke gjestene til en eneste målsjanse.

FUVO best i første omgang – Rommen best etter sidebytte

Men det ble ikke en kamp med de de mange målsjansene noen av veiene, selv om det så lovende ut i starten. Allerede etter fire minutter feide Kim Brenna i vei et kanonskudd som traff klokkerent i tverrliggeren. Rommen svarte med å gå rett i angrep og ta ledelsen 0-1. Et innlegg fra høyre fant veien inn i boksen til Mikail Tektas, som satte ballen kontant i nettet.

Bugge Holtung med sin første FUVO-scoring

FUVO utlignet til 1-1 etter 21 minutter. Et innlegg fra Kim Brenna ble stusset videre til Kristoffer Bugge Holtung, som stod på streken og headet ballen over målstreken. Like etterpå luktet det straffe lang vei da en FUVO-spiller ble taklet av keeper, men klarte å stå på beina. Det gjorde sitt til at dommeren unnlot å blåse.

Det var en jevnspilt første omgang hvor FUVO var et lite hakk vassere enn gjestene.

Det var litt mer trøkk i duellspillet til Oslo-laget etter pause. Vertene klarte ikke flytte beina like fort, men hadde allikevel god defensiv kontroll. Dessverre klarte ikke FUVO å skape så alt for mange målsjanser de heller. Etter 66 minutter tok Rommen ledelsen etter et innlegg fra høyre fant veien til hodet til Vuk Fajfric, som fikk stå umarkert og heade inn ledermålet.

Even Myren Nybø var cm fra å heade inn utligningen

FUVO fikk to gode muligheter i andre omgang, den første kom etter et innlegg fra Kim Brenna som en forsvarspiller så vidt fikk avklart foran beina på Nicklas Brenna Karlsen. Den andre store målsjansen kom like før slutt. Et frispark fra Kim Brenna ble slått inn i boksen til Even Myren Nybø, som traff godt med headingen, men en glimrende redning av Rommen-keeperen gjorde sitt til at kampen endte med 2-1 seier til bortelaget.

Alt i alt var Rommen et lite hakk bedre i andre omgang og tok sånn sett en fortjent seier, selv om ingen hadde sagt noe på om kampen hadde endt uavgjort.

Det var flere nye som viste seg positivt frem. Best var Kristoffer Bugge Holtung, men det var også hyggelig å se unggutten Torjus Heiberg, som i sin første seniorkamp fra start, viste mye fine takter

Skade på nykommer Eiven Solberg

Et stort skår i gleden var det at nykommer Eiven Solberg måtte ut på båre etter det som fort kan være et brudd i ankelen. Reiste lørdag kveld på Kongsvinger sykehus for å ta bilde.

FUVO-trener Tommy Grønvold var fornøyd med prestasjonen til gutta i første omgang. Til tross for at ingen hadde spilt sammen før, så satt mye av det de har trent på i januar. Han var ikke like fornøyd med det som laget presterte etter sidebytte. Den synes han ble litt for rotete, men totalt sett så var det mer positivt enn negativt å ta med seg fra kampen.

FUVO får muligheten til å revansjere tapet allerede 9.mai, da lagene møttes til seriekamp