FUVO tapte fortjent mot Skjetten i årets første treningskamp

Treningskamp lørdag 4.februar. Skjetten – FUVO 4-0 (2-0)

Det var 9 kuldegrader da Skjetten og FUVO møttes til årets første treningskamp på Skjetten stadion lørdag ettermiddag. FUVO tapte begge seriekampene for Skjetten i 2022, men kom foran de på tabellen. Lørdagens kamp kan for FUVO sin del oppsummeres som å tisse i buksa, veldig godt og varmt en liten stund, så kaldt, veldig kaldt.

FUVO med stor målsjanse etter 10 sekunder

Men det skal sies at det var en morsom start på kampen der FUVO burde tatt ledelsen allerede etter femten sekunder, men ubesluttsomhet gjorde at verken Preben Finstad eller Nicklas Brenna Karlsen klarte å sette ballen i nota. I stedet var det Skjetten som tok ledelsen 1-0 etter to minutter. En corner fra venstre endte etter hvert hos Christoffer Blix, som dyttet ballen over målstreken fra motsatt femmeter.

Skjetten med fortjent 2-0 ledelse til pause

FUVO fikk flere gode brudd i gunstige posisjoner, men alt for ofte resulterte det i feilvalg. Enten sendte man kula for raskt i vei, ellers så brukte man alt for lang tid med å sende ballen i bakrom til Mads Rismoen og Preben Finstad. Etter halvspilt omgnag rotet FUVO-forsvaret det skikkelig til for seg selv. En ball keeper og forsvar så ut til å ha full kontroll på, endte med en meget enkel Skjetten scoring etter kommunikasjonssvikt.

Resten av omgangen eide Skjetten, og kun en opplagt Sondre Ranheim Sæther i FUVO-buret hindret større ledelse til hjemmelaget. FUVO avsluttet riktignok omgangen som de startet, men en god mulighet som fort kunne endt i scoring, men avslutningen fra Nicklas Brenna, endte på feil side av stolpen. Alt for mange av de rutinerte FUVO-spillerne leverte langt under pari.

Sondre Ranheim Sæther var FUVOs beste

Begge lagene gjorde mange bytter i pausen, uten at det gjorde noe særlig forskjell på kampbildet. Andre omgangen var ikke mer enn fem minutter gammel da en Skjetten-spiller kom seg fri på venstrekanten og fikk lagt inn til en medspiller, som breisidet ballen i mål. Det var klasseforskjell på lagene og Sondre Ranheim Sæther hadde både en god og travel dag på jobben. Med ti minutter igjen å spille så utnyttet Skjetten et ubestemt FUVO-forsvar til å komme seg fri på høyrekanten og legge inn i boksen der tidligere FUVO-spiller Daniar Mohammed Mohamed kontant satte inn Skjetten  fjerde og kampens siste mål.

Alt i alt en skuffende forestilling av FUVO, mens den for Skjetten var lovende. Heldigvis har FUVO mye mer å gå på, og dette var tross alt første match på 3 ½ mnd. Samtlige 17 spillerne fikk minimum en omgang hver. Flere ting er enkle å rette på, mens noen ting må man rett og slett øve ende mer på. Det viktigste med kampen var å komme i gang med 2023-sesongen.