FUVO tapte målrikt oppgjør mot Skjetten

Tobias Solem Karsen spilte lørdag sin kamp nr 50 for FUVO siden debuten 14.mai 2017, hjemme mot Salangen. på disse kampene har han scoret 8 mål

FUVO reiste til Skjetten stadion med ganske stor tro på at de skulle reise derifra med poeng i sekken. Laget hadde også lyst til å revansjere 1-2 tapet fra i våres. Skjetten er sammen med Godset 2 de to eneste lagene som har reist fra Opakermoen med tre poeng i kofferten. FUVO lå lenge bak Skjetten på tabellen, men hjemmelaget har kun en seier på de åtte siste matchen og har blitt forbigått av FUVO som kun har to tap på de ti siste og som er ubeseiret i de fire siste.

Skjetten har tatt nesten like mer poeng hjemme (16) enn borte (12), men de har kun en hjemmeseier på de fem siste matchene. Bortepoengene har ikke rast inn hos FUVO (8), men de er det eneste laget som har slått Fløya på bortebane og det første som tok poeng borte mot Lørenskog. Begge resultatene er kommet etter ferien.

1.omg

Skjetten startet best og kom til to brukbare sjanser i starten. Etter 13 min kom de seg fri på høyrekanten og fikk lagt ut til Abarkach, som skøyt ballen inn nede ved stolpen. FUVO kjempet seg etter hvert inn i matchen. De styrte  og skapte flere gode muligheter de siste femten minuttene. 37 min ut i matchen utlignet Mads Rismoen til 1-1 på pasning fra Oliver Nøvik. På overtid og litt mot spillets gang rotet bortelaget det til for seg selv med på miste ballen unødvendig. Dette utnyttet Skjetten med å kopiere det første målet. Målscorer var også denne Abarkach.

2.omg

Det ble en meget målrik omgang der Mads Rismoen på klinisk vis utlignet til 2-2 etter 55 minutter. To  minutter senere var Skjetten tilbake i ledelsen da Daniel Torp Holt skrudde inn et frispark fra skrått hold i nærmeste hjørne. Kampen bølget frem og tilbake, men igjen var det Skjetten som satte ballen i nota. Også denne gangen kom scoringen etter et frispark,. Andre Thomsen reddet skuddet fra Torp Holt, men ga retur som Christoffer Blix enkelt trillet over målstreken. Dermed var hjemmelaget oppe i tomålsledelse. Minuttet senere svarte FUVO og Thomas Brekken med å redusere til 4-3 med et velplassert frispark fra 20 meter.

FUVO jaget utligning og med ti minutter igjen å spille så var toppscorer Mads Rismoen på rett plass og banket inn 4-4. De røde og hvite jaget seiersmålet, men igjen svarte Skjetten  direkte med å score sitt femte mål for dagen etter 83 minutter. En corner ble headet tilbake fra motsatt femmeter inn i boksen til Marius Amundsen, som kriget ballen over målstreken. FUVO kom til flere gode muligheter på slutten, men klarte ikke sette ballen i nettmaskene en femte gang og kampen ebbet ut med 5-4 seier til Skjetten

Dette var en kamp der FUVO i utgangspunktet scoret nok på bortebane, men inne i egen boks må gutta ha tatt feil av 24.september og 24. desember. For der var det utdeling av julepakker over ren lav sko. Litt rart egentlig, for er det noe FUVO har vært ganske gode på i år, så er det nettopp det å ikke slippe inn for enkle baklengsmål. Mot Skjetten så slo imidlertid ketchupeffekten ut for fullt.

Samtidig så tar jeg av meg hatten for toppscoreren i Norsk Tipping-ligaen avd 6, Mads Rismoen. Med tre kliniske avslutninger vartet han opp med sitt fjerde hat-trick for sesongen og sitt 16. seriemål. 25-åringen alltid vært en spiller som gir alt og setter laget foran seg selv, I år har han også begynt å omsette sjansene i mål. Er det en spiller undertegnede unner “suksessen”, så er det nettopp han.

1-0 13 min Soufian Abarkach

1-1 35 min Mads Rismoen (Oliver Nøvik)

2-1 45 min Soufian Abarkach

2-2 55 min  Mads Rismoen (Noah Veiby)

3-2 57 min Daniel Torp Holt

4-2 66 min Christoffer Blix

4-3 67 min Thomas Brekken

4-4 80 min Mads Rismoen (Thomas Brekken)