FUVO tapte mot bunnlaget

Birk Øian og resten av FUVO-spillerne hadde en tung dag på jobben i møte med Hødd 2.

NTL Hødd 2 – FUVO 2-0 (1-0)

FUVO satte seg for andre helgen på rad på flyet fra Gardermoen til Vigra. Denne gangen måtte man ta i bruk både fly, buss og ferge for å komme seg til Ulsteinvik og møte med Hødd 2. Ett lag man også møtte i fjorårets NTL. Den gangen tapte man noe ufjortjent 1-0 på Høddvoll.

Viktig kamp for begge lag

Siden Gjelleråsen tok en noe overraskende borteseier mot Lokomotiv Oslo lørdag, ble plutselig denne kampen enda viktigere for Jørn Ole Korslund og hans mannskap. Før matchen lå Hødd 2 og Skedsmo helt nederst med 5 poeng, mens Kristiansund 2 befant seg på den siste nedrykksplassen med 6 poeng. FUVO på sin side lå rett over nedrykksstreken med 9 poeng, men med tap så kunne de fort havne under…… Det var sånn sett en meget viktig kamp for begge lagene.

Mats Lindegaard reddet straffespark

Kampen startet med et Hødd-lag som gikk offensivt ut og styrte mer eller mindre alt som skjedde utpå kunstgressmatta. Allerede etter seks minutter smalt det i tverrliggeren, og før det var spilt et kvarter pekte dommeren på straffemerket. Heldigvis for gjestene så var Mats Lindegaard lynkjapt nede og reddet straffesparket.

FUVO heldige som gikk til pause med kun ett mål bak

FUVO ble kjørt skikkelig og til slutt var det bare et spørsmål før Hødd 2 ville ta ledelsen. 26 minutter var spilt da Hødd 2 kom seg fri på høyrekanten og fikk lagt inn til Haakon Brandal Sværen, som headet innlegget kontant i nettet. En meget fortjent ledelse.

Vertene fortsatte å kjøre kampen og kunne fort ledet med både ett og to mål til. FUVO kom på noen få visitter. Men det ble med kun noen ok sjanser. Rett før pause ble en tung førsteomgang på Høddvoll enda tyngre da Henrik Fosvold måtte forlate banen med skade.

Fortjent tap

Andre omgangen var noe bedre sett med FUVO-øyne og etter 52 minutter var innbytter Besart Koloshi meget nære å utligne, men klarte ikke stokke beina. Kampen åpnet seg litt og begge lagene kom til halvsjanser. FUVO tok etter hvert mer og mer over, men når de var i ferd med å få et skikkelig grep om kampen, vartet hjemmelaget opp med et angrep som i førsteomgang endte med redning på streken. Dessverre endte returen hos Oliver Eliassen Aske, som enkelt satte inn 2-0 til Hødd 2. Det ble lagt il en del minutter og FUVO var meget nære redusering, men var i realiteten et godt stykke unna å ta poeng i denne viktige matchen.

1-0 26 min

2-0 81 min

Gult kort FUVO: Tobias Solem Karlsen

Tapet betyr at FUVO pr nå forblir på 11.plass, men vinner Kristiansund 2 borte mot Spjelkavik mandag, vil FUVO ligge på nedrykksplass. Neste kamp for FUVO er lørdag 8.juni, hjemme mot Skjetten

FUVO stiller med følgende lag: Mats Lindegaard, Birk Øian, Tomas Holmestad, Henrik Fosvold, Nicklas Brenna Karlsen, Serok Ramathan Sado, Noah Veiby, Oliver Nøvik, Tobias Solem Karlsen, Julian Jappée Henriksen og Mads Rismoen. Benyttede innbyttere: Besart Kaloshi, Adrian Thaci, Eirik Kalland, Magnus Mikkelsen