FUVO trakk det lengste strået i en sjansefattig kamp

Kim Brenna var ikke outstanding, men scoret to mål og FUVO vant kampen.

Slitekamp fra start til slutt

Det var ingen god fotballkamp som ble presentert på Funnefoss gress lørdag formiddag.FUVO vant til slutt 2-1 i en sjansefattig kamp. Det var mye kælking og duellspill fra Fjellhamar sin side, mot et FUVO-lag som kun var skikkelig påskrudd i en 25-minutters periode i andre omgang. I den perioden avgjorde de også matchen med to scoringer, begge signert Kim Brenna. Gressmatta begynner å bli grønn, men det er det er ingen Wembley, og må nok ta sin del av skylden for at ikke ble noen kamp med det store finspillet.

Målløst til pause etter 1-1 i målsjanser

Kampen startet imidlertid friskt med en stor målsjanse til begge lagene får det var gått ti minutter. Gjestenes beste spiller i første omgang, Kasper Øverby Thorsen, ble spilt igjennom alene med Andre Thomsen, men FUVO-keeperen kom ut og reddet mesterlig. Det er det man ofte kaller en matchvinneredning. Få minutter senere oppstod det en kommunikasjonssvikt mellom stopper og keeper hos Fjellhamar. Ballen endte hos Julian Paulsen, som fra forholdsvis langt og skrått hold sendte ballen like tilside for det tomme buret.

Resten av omgangen var kjedelig affære med få målsjanser. Fjellhamar hadde riktignok en ball i nettmaskene, men assistentdommeren var oppe med flagget.

Det var en svak omgang, spesielt av hjemmelaget, og ikke en opprykkskandidat verdig. Verken pasningene eller rytmen i spillet satt som det burde. Det var applaus fra tilskuerne hver gang noen traff en medspiller med en pasning. Mao få applauser de første 45 minuttene. Fjellhamar fikk kampen inn i sin bane med duellspill og mange langballer mot Kasper Øverby Thorsen på topp.

Hjemmelaget har sluppet inn i overkant mange mål, og startet derfor denne matchen med fem bak. Det ga ikke noe mer trygghet enn ellers og laget gikk tilbake til fire bak etter sidebytte.

Fjellhamar-innbytter scoret etter 20 sekunder på banen

Fjellhamar måtte gjøre et bytte i pausen, ut med Øverby Thorsen, inn med Even Habberstad. Han brukte ca 20 sekunder på å utnytte et tafatt FUVO-forsvar og sende gjestene i ledelsen. Habberstad var heit i starten og kom også til en brukbar sjanse ti minutter senere.

Brenna x 2 var nok til seier

Så åpnet himmelen seg og bøttet ned med sludd og hagl. Været så ut til å vekke FUVO-spillerne og laget gikk inn i sin beste periode i matchen. Etter 60 minutter skrudde Kim Brenna en corner som gikk langs overliggeren, før samme spiller fire minutter senere utnyttet en liten forsvarstabbe hos Fjellhamar, til å runde keeper og sette inn utligningen.

FUVO klarte å holde trøkket oppe etter scoringen, og tjue minutter før slutt fikk laget sitt andre frispark i løpet av kort tid fra omtrent 25 meter. Det første sendte Simen Nordnes til side for mål, men så skreik FUVO-trener Martin Wiker for full hals at Kim Brenna måtte ta det neste frisparket….. og skyte…… Som sagt som gjort, Brenne tok fart og sendte i vei ei kule som keeper er på, men ikke klarer å holde. På en god dag hadde han nok tatt den. Med dagens to scoringer er Kim Brenna nå oppe i 10 scoringer, fordelt på ni i serien og ett i cupen.

Da det stod igjen ti minutter av matchen tok Fjellhamar over igjen og jaget en utligning, men det ble med halvsjanser og nestensjanser. Da dommer Rune Løbersli blåste av etter 94 minutter, var det en lettet FUVO-gjeng som gikk smilende i garderoben, mens gjestenes spillere var meget skuffet over nok en gang stå igjen med god innsats, men null poeng i sekken.

Neste kamp for FUVO er mandag 13.mai, borte mot Eidsvold Turn 2

FUVO stilte med følgende lag: Andre Thomsen, Fredrik Nilsen, Stian Westerheim, Ovar Skjevdal, Even Myren Nybø, Julian Paulsen, Oliver Nøvik, Simen Nordnes, Andreas Castilla, Mergim Shurdiqi og Kim Brenna.

Benyttede innbyttere: Otto Dahl, Per Anders Vågan, Mathias Vikane (Jon Erik Tolo ubenyttet)