FUVO Old boys vant President Cup

FUVO hadde matchvinnere i begge ender av banen. Petter Rønningen og Jonas Øsvold banket inn to mål hver, mens bakerst stengte Allan Hegli buret.

Høstsola viste seg fra sin beste side da FUVO og Fenstad old boys møttes til den årlige finalen i Presidenten cup. Heldigvis hadde de ansvarlige tatt til fornuften og innsnevret banen til 9ér bane. Det er en størrelse som passer de ikke akkurat veltrente kroppene mye bedre enn en stor 11ér bane.

Lagene stilte med hver sin joker

Det var stor spenning før kampen, begge lag hadde headhuntet hver sin aktive stjernespiller. FUVO hentet inn Petter Rønningen, som til daglig er keeper for A-laget til FUVO, men i denne kampen satset de på å bruke løpskraften hans offensivt. Fenstad på sin side hadde hentet inn den notoriske goalgetteren Kim Brenna.

Kjell ut med strekk nr 947

Før kampen var oddsen på at FUVO-kaptein Kjell Engeflaen måtte ut med skade før kampen var ti minutter, meget lav. Det skulle vise seg at han holdt i nøyaktig fem minutter før strekken satte stopper for videre spill. I den sammenhengen skal det også sies at Engeflaen var tilbake i storslag på banketten senere på kvelden. Da så han mer ut som en 20-åring, enn en old boys spiller.

Engeflaen kom med følgende kommentar da han måtte ut:  – Faaen au, nå som jeg var så i siget….

Målløs første omgang

Førsteomgangen forble målløs, men begge lagene kom til et par gode muligheter. Kim Brenna bruker vanligvis å sette det ene forsøket han kom til, men FUVO hadde for dagen en meget opplagt keeper i Allan Hegli, som vartet opp med en glimrende beinparade. I den andre enden av banen var FUVO som nærmest scoring da Fenstad FK holdt på å rote det til for seg selv etter et lobbforsøk fra Tom Hagen.

Petter og Jonas avgjorde matchen for FUVO

Kampen åpnet seg mye mer opp i andre omgang. Det skulle ikke gå mer enn to minutter før Petter Rønningen sendte hjemmelaget i ledelsen. Først en nydelig vending med motspiller i rygg, så en dragning, før han smelte ballen i mål. Tre minutter senere doblet Jonas Østvold ledelsen.

Nå skjedde det mye utpå kunstgressmatta. Rett etter at FUVO gikk opp til 2-0, så skapte Kim Brenna ny spenning i kampen da han reduserte til 2-1, men FUVO svarte med å gå rett i angrep og Jonas Østvold både startet og avsluttet angrepet som endte med ny scoring til vertene.

Begge lag fortsatte å skape sjanser, Fenstad kom til to meget store muligheter, der den siste fra Kim Brenna var en mange som så i mål, men kampens beste spiller, Allan Hegli, var raskere enn sin egen skygge nede og reddet ballen fra å gå i mål. Etter 2 x30 minutter med underholdende fotball, så var det FUVO som til slutt kunne juble for 4-1 seier.

A-lagets trener Jonny Hanssen fikk for øvrig sin debut i FUVO-drakta. Den tidligere Tromsø, Lyn og proffspilleren er ikke like raskt til fots som i velmaktsdagene, men har fremdeles en ok fot.

Vinnerlaget: Bak fra venstre Trond Einar Finstad, John Rune Emilsen, Kjell Engeflaen og Petter Rønningen. Miderste rekke fra venstre:  Roger Myrbråten (dommer/leder), Freddy Heiberg (coach), Andre Woldsnes, Vidar Byfuglien og Jonas Østvold. Foran fra venstre. Daniel Emanuelsen, Ole Magnus Røed, Allan Hegli, Tom Hagen og Jonny Hanssen