Gutter 16 år. FUVO knuste Strømmen 13-0

Ryktene ville ha det til at trenerjobben til Roger «Kulpen» Myrbråten stod på spill før møte med tabellnabo Strømmen tirsdag kveld.Før oppgjøret stod begge lagene med en smultring i poengsekken. Denne kvelden var gutta villige til å ofre alt for at «Kulpen» skulle beholde jobben.

2.div. Gutter 16 år. FUVO – Strømmen 13-0 (4-0)

Komfortabel 4-0 ledelse til pause

FUVO-spillerne var på fra første spark og det tok kun 6 minutter før Sivert Aaslie Asphjell sendte hjemmelaget i ledelsen. Få minutter senere forfulgte spisskollega Alexander Persvangen-Johansen et tilbakespill. Rakk ballen foran keeper og med et stort smil om munnen trillet han kula i det tomme buret. Før omgangen var halvspilt hadde duoen scoret ytterligere ett mål hver. Det siste etter en kjapp og god kontring som endte med et innlegg fra høyre til Persvangen-Johansen, som klinisk plasserte ballen nede i motsatt hjørne.

Spissduoen Alexander og Sivert med sju mål til sammen

En bra første omgang ble etterfulgt av en meget god andre omgang. FUVO-gutta spilte på seg solid dose med selvtillit mot en motstander som etter hvert ga mer og mer opp. Andre omgangen startet med at Alexander Persvangen- Johansen ble spilt igjennom alene med keeper. Kald som en fisk kjippet han ballen elegant over keeper og inn i mål. Like etterpå serverte Christian Rodrigues Henrikson ballen på et sølvfat til Sivert Aaslie Asphjell, som bare hadde å breiside ballen over målstreken. Neste mann ut var kaptein Nicolay Snildal. Han dro seg forbi et par Strømmen forsvarere før han avsluttet med et velplassert skudd. Nevnte Snildal var arkitekten bak mye av det gode spillet, men også kantspiller Christian Rodrigues Henriksen hadde dagen da det meste gikk hans vei. I løpet av tre minutter midtveis ut i andre omgangen var han alene med keeper en gang og scoret to mål.

Keeper-Mathias med straffescoring

Alexander Persvangen-Johansen satte inn lagets tiende og hans fjerde med en frekkis av en scoring. Lamek Million la på til 11-0, før Rodrigues Henriksen ble felt  og dommer pekte korrekt på straffemerket. Keeper Mathias Scharning Lundberg tok den lange veien opp for å ta straffesparket. Skuddet var akkurat hardt nok til at Strømmen-keeperen ikke klarte å holde ballen. Scoringsfesten var ikke over før Mantvydas Gecas var både heldig og god da han fra langt skrått hold satte inn et frispark som spratt foran keeper og inn i nettmaskene. Dermed var kampens siste mål i boks.

Selv om motstanderen ikke var all verden, så viste gutta hva selvtillit har å si. FUVO-spillerne både turte mer og løp betraktelig mer enn de har gjort i de andre kampene.

Neste kamp for FUVO er onsdag 2.september, borte mot Team Nes 1

FUVO stilte med følgende tropp: Mathias Scharning Lundberg, Truls Aasli Asphjell, Victor Joswig Næss, Fabian Sparby-Bagaas, Mantvydas Gecas, Nicolay Snildal, Lamek Million, Alexander Persvangen-Johansen, Niklas Thøger-Andresen, Christian Rodrigues Henrikson, Sindre Poll, Fredrik Granberg, Sivert Aasli Asphjell og Mikkel Aasness