Haga G15 avsluttet høstsesongen med 5 strake seiere

Tobias Olsen (keeper), Daniel Gruszczynski (7), Emilio Markussen (4), Henrik Sakshaug, Ludvig Bergh Salamonsen (1), Ruben Kværner (5), Marius Qvigstad (1), Patrik Holmøy (5) og Benjamin Sefring.

Gutter 15 år  ØIL – Haga  23-20  (10-10)

Hagaguttene fikk beskjed før kampen om at de bare kan glemme tabellen. Gir de ikke 100% her, så ryker de. Så jevne er faktisk lagene i denne avdelingen!

Hjemmelaget åpnet scoringsballet, og selv om bruntrøyene svarte raskt, så var det vertene som hadde føringen i kampen. De var oppe 2-3 måls ledelser flere ganger i denne omgangen. Spesielt 2 av deres bakspillere, samt en meget god keeper, var det gjestene slet med å finne ut av. Haga la ganske tidlig om til 5-1 forsvar og det fungerte bedre enn 6-0. Fremover var det fortsatt mye slurv, og det blir ikke bedre av at ØHIL har en meget god keeper. Hjemmelaget ledet både 6-3 og 7-4 før Hagagutta kom tilbake. 4 kjappe mål av bruntrøyene og plutselig var de i ledelsen 8-7. Men hjemmelaget svarte med 2 nye mål, da var det fortsatt et par minutter igjen til pause. Disse benyttet gjestene seg best av og kunne utligne til 10-10 rett før pausesignalet lød. Da var lagene like langt.

I pausen fikk bruntrøyene samme beskjed som pausepraten i de foregående kampene:

1) Fortsett med forsvarsspillet

2) Mer bevegelse i angrepet, samt kjøre de avtalene som de har trent på.

3) Skjerpe avslutningene i avslutningsøyeblikket. Kommer til mange gode sjanser, men skyter jo “fortere enn sin egen skygge”.

Andre omgang startet som den første, med hjemmelaget i føringen. De scoret faktisk 3 ganger og skaffet seg nok en tremåls-ledelse, 13-10. Denne ledelsen greide de å holde frem til 16-13, da var ca 10 minutter av omgangen spilt. Så satte Haga-gutta inn sin “sedvanlige” sluttspurt. 3 kjappe mål av Patrik H og ett av Daniel G, og plutselig var Haga i ledelsen. For første gang siden de ledet 8-7. Forskjellen denne gangen var at de ikke gav den fra seg igjen. ØHIL utlignet riktig nok til 17-17, men nå hadde bruntrøyene “kontroll”. De scoret ytterligere 2 ganger, så tok hjemmelaget time-out. Da la de om til 5-1 forsvar. Dette hjalp dem noe, og de hadde kontakt på 21-20 drøye minuttet før slutt. Ruben Kværner tok ansvar og scoret 2 ganger det siste minuttet, uten at hjemmelaget kunne svare. Fastsatte sluttresultatet til 23-20 med en utsøk “lobb” fra 20 meter noen sekunder før full tid.  Keeperen stod litt langt ute på banen, noe han så. Dette falt ikke helt i god jord for hjemmelagets burvokter, og det fikk et par benker merke etter at dommeren blåste for full tid. Dum måte å få et rødt kort på…..

Nok en seier for dette unge Hagalaget. De fortsetter å vokse med oppgaven. Utrolig artig å se at de yngste leverer mot eldre motstandere gang på gang. Da blir det A-sluttspill på G15 også på nyåret. Kan ikke bli dårligere enn nr 3.

Bare å glede seg. Før det blir juleferie, så venter Unisport Cup 4. og 5. desember. Møt opp på Jessheim og hei frem gutta.