Haga G15 klinket til med seier over serielederen

Gutter 15 år Nivå 2 A-sluttspill Haga – Bækkelaget 2 23-21 (14-15)

Søndag 26. mars kom serieleder Bækkelaget 2 til Romerike Sparebank Arena. Som alle de andre lagene som har gjestet hallen, synes de at den var kjempefin. Ingen tvil om at det blir lagt merke til at Haga har ny hjemmebane. Og for gutta sin del, er det kjempegøy at mange kommer innom og ser dem spille kamp.

Haga stilte med et noe redusert lag, pga. skader og sykdom. De som spilte kampen var; Marius Qvigstad, Nicholas Reklev, Ludvig Bergh Salamonsen, Mathias Andreassen, Benjamin Sefring, Henrik Sakshaug, Emilio Markussen, Joel Arnstad og Jonas Søreng.

Haga kom best i gang i egen hall, og scoret det første målet. Bækkelaget, som kun har tapt 1 kamp etter jul,  utlignet 20 sekunder senere, for så å gå opp i ledelsen 1 minutt senere. De behold føringen til Haga utlignet på 4-4, og deretter var det Haga som gikk opp til en 7-4 ledelse. Bruntrøyene holdt gjestene bak til de utlignet på 11-11. Da gjenstod det 10 minutter av omgangen. Lagene fulgte hverandre tett, og til pause stod det 14-15 til Bækkelaget.

Forsvaret til Haga var bra i 1. omgang, selv om gjestene av og til kom litt for lett igjennom pga. dårlig kommunikasjon mellom Hagagutta. Framover hadde bruntrøyene god fart, men var til tider litt upresise i avslutningene. Men totalt sett spilte de bra, og fikk beskjed om å fortsette å ha fokus, og være i bevegelse uten ball.

2. omgang begynte også jevnt, men så satte Haga inn et skikkelig rykk. De gikk fra 15-17 til 20-17, og da 18 minutter var spilt, så det ut som om Haga var på god vei mot seier. Men da fikk de 2 x 2 minutters utvisning på under 1 minutt, og måtte spille med 4 mot 6 en periode. Bækkelaget fikk 1 scoring i denne perioden, men også de pådro seg en 2 minutters utvisning. Haga fikk inn en scoring, mens Bækkelaget scoret 2 på rappen, og det stod 21-20 da det gjenstod 3 minutter av kampen. Noen sekunder senere scoret Haga, og Bækkelaget gikk ut med mann mot mann og fikk tak i ballen. De reduserte til 22-21, 2 minutter før slutt. Halvminuttet senere satte Marius Qvigstad inn dagens siste mål, og da dommeren blåste av kampen viste tavla 23-21 til Haga.

Det var en veldig fortjent seier, og en skikkelig laginnsats som gjorde at Hagagutta vant denne kampen. Ekstra moro var det at Jonas Søreng debuterte i helga, han er en god forsterkning for laget.

I februar og mars har G15 spilt en del jevne kamper, og har absolutt vært på høyden med alle de har spilt mot. Når de har tapt, har det stort sett vært av 2 grunner; kampen er jevn, og isteden for å spille hverandre gode, blir det for mye av at spillerne forsøker å score på egen hånd, uten at de har kjørt avtaler, eller at de blir spilt opp. En annen faktor, har vært at både pasninger og skudd har vært for dårlig, og det handler mye om fokus. Gutta vil mye, og har stor kapasitet når det gjelder å løpe. Så når de holder fokus og er tålmodige, viser de at de kan slå hvem som helst på motsatt banehalvdel.

Nå blir det påskeferie, og så gjenstår det 1 kamp etter påske.