Haga G15 scoret seiersmålet med 10 sekunder igjen å spille

Gutter 15 år   Haga – Haslum  20-19 (8-10)

De eldste Hagaguttene skulle måle seg mot et nytt bekjentskap søndag, nemlig Haslum. De skulle være omtrent på likt nivå, utifra tabellsituasjonen (Haslum et poeng foran bruntrøyene). Så vi visste det var et bra lag som dukket opp.

Kampen startet jevnt. Mange fine kombinasjoner og gode enkeltprestasjoner, men med to gode forsvar. Lagene fulgte hverandre til 4-4 og da hadde det gått nesten 10 minutter av omgangen. Da takket gjestene for følget, og skaffet seg en 3 måls ledelse.  Noe de nesten greide å holde til pause, men Patrik Holmøy scoret rett før de sortkledde blåste for halvtid, slik at det stod 8-10 på måltavla.

I pausen fikk Hagaguttene beskjed om å skjerpe seg i avslutningsøyeblikket. De spilte seg til mange fine muligheter, men var for unøyaktige når skuddet kom.

Andre omgang startet på verst mulig måte, og gjestene scoret 4 ganger før vertene fikk sin første. Da stod det 8-14 på tavla, og kampen så ut til å være avgjort. Men det ville ikke Hagaguttene vite av, og de begynte virkelig å vise frem reportoaret sitt! På stillingen 9-15 scoret hjemmelaget 3 ganger uten at Haslum greide å svare, og det var kamp igjen på stillingen 12-15. Denne avstanden holdt seg frem til 15-18 og da var det drøye 7 minutter igjen av kampen.  Bruntrøyene tok virkelig frem finspillet og viste det tallrike publikummet i Neshallen hvor gode de kan være.  I denne fasen var det virkelig artig at 14-årige Ludvig B Salamonsen og 13-årige Emilio Markussen stod frem med sine scoringer.  Emilio utlignet til 19-19 når det gjenstod halvannet minutt av kampen.  Det neste angrepet til gjestene stoppet i muren til bruntrøyene.  Når 10 sekunder gjenstod, fanget Ludvig B Salamonsen opp en retur og kunne sette inn 20-19 til Haga. Dette skulle vise seg å bli kampens siste scoring. Bortelaget fikk et direkte frikast på 15 meters avstand i det sluttsignalet gikk, men det stoppet Hagamuren greit.

En utrolig spennende og flott håndballkamp. Dette var virkelig en lagseier. Artig å se at de yngre Hagaspillerne greie seg bra mot eldre motspillere. Banens gigant i Haga-forsvaret var 14-årige Marius Qvigstad.  Ikke mye som kom forbi han.