Haga G15 sleit seg til ettmålsseier over bunnlaget

Gutter 15 år   Haga – Linderud/Linje 5   19-18 (9-10)

De skulle ut mot et av bunnlagene i avdelingen, Linderud/Linje5 fra Oslo. Men man vet aldri hva disse Oslo-lagene stiller med, ei heller denne gangen. Dette er en kamp som bruntrøyene må og skal vinne, men undervurdering er en uting.

Hjemmelaget åpnet scoringsballet, men siden så var det bortelaget som overtok. De tok ledelsen og var oppe i en tre måls ledelse etter drøye 6 minutter.  Da tok bruntrøyene seg sammen, og fikk kontakt igjen på 4-5 et par minutter senere. Så fulgte lagene hverandre i målprotokollen frem til drøyt halvveis i omgangen, men fortsatt med gjestene i føringen. De hadde på det meste 3 måls ledelse. Hagaguttene har tidlig vist at de kan komme tilbake etter å ha ligget under, og de greide å knappe inn litt mot pause.  Da de sortkledde blåste for pause, stod det 9-10 på måltavla.

I pausen fikk Haga beskjed om å skjerpe skytingen. Bortelaget hadde en meget god keeper, men avslutningene holdt ikke mål, så vertene gjorde det lettere enn nødvendig for han. Hele 18 ganger hadde de avsluttet uten scoring. Men det var 2 gode forsvar på banen.

Den andre omgang fortsatt som det første, med bortelaget i føringen, dog ikke mer enn 2 scoringer foran. Når 5 minutter gjenstod av kampen, ledet Linderud 17-15. Da satte det unge Hagalaget inn sluttspurten nok en gang.  De kom ajour på 17-17, før de gikk opp i ledelsen 18-17. Minuttet før slutt tok gjestene time-out, og rett etterpå utlignet de til 18-18. Haga svarte med time-out og det gjenstod 17 sekunder på måltavla.  Bruntrøyene fikk beskjed om at de fikk kun 1 sjanse, og at gjestene sannsynligvis kom til å gå offensivt ut. Dette skjedde, men 4 sekunder før slutt kunne Haga smelle ballen bak bortelagets keeper og sikre nye 2 poeng!  For en dramatikk nok en gang! Kampen ebbet så ut på 19-18 til Haga. Nå gjenstår kun en kamp, borte mot Ullern/Hosle neste torsdag, vinner de den, så er det A-sluttspill på det eldste laget også etter jul.

Haga G15 stilte med følgende mannskap: Tobias Olsen (keeper), Daniel Gruszczynski, Emilio Markussen, Henrik Sakshaug, Ludvig Bergh Salamonsen, Ruben Kværner, Marius Qvigstad, Patrik Holmøy og Benjamin Sefring.

Nok en kamp som publikumet i hallen fikk full valuta for inngangspengene.