Haga G15 vant jevnt og spennende oppgjør

Gutter 15 år: Haga mot EIF 28-26 (13-13)

Det er alltid moro å møte Eidsvoll IF (EIF), og det har vært mange jevne kamper mot dem opp gjennom årene. Sånn ble det i Neshallen denne kvelden også.

Gjestene kom best i gang, og scoret på sine 2 første angrep, mens Haga åpnet med 2 stangskudd. Men så fikk Ludvig og Benjamin stilt inn siktet, og de scoret Haga sine 4 neste mål. Og da kampen var over, hadde de scoret 9 mål hver. Lagene fulgte hverandre tett, og det skilte aldri mer enn 2 mål mellom lagene. EIF spiller med mye innspill til strekspiller, noe de gjorde denne kampen også. Haga stod godt sammen i forsvar, og med Marius i midtforsvaret, ble de stanset gang på gang. Framover spilte Haga mye bra angrepsspill. Joel som har startet opp med håndball igjen i høst, hadde sesongens første scoring i kveld – veldig moro. Da pausesignalet gikk, stod det 13-13 på tavla, noe som var forjent for begge lagene.

Haga startet 2. omgang i et stort tempo, og gikk fra 13-13 til 17-13. Da våknet gjestene, og reduserte. Utover i omgangen hadde hjemmelaget føringen, og på det meste ledet de med 5 mål. Men EIF ga ikke opp, og fra stillingen 21-17 reduserte de 3 ganger, slik at det stod 21-20, og det var ny spenning i kampen. Da var det spilt 12 minutter av omgangen. Bruntrøyene scoret 2 ganger, men EIF reduserte like raskt. Men fra stillingen 23-22, klarte Haga å gå opp til 25-22, og sa takk for følget. Da var det 9 minutter igjen av 2. omgang. EIF fortsatte å kjempe, men kom ikke nærmere enn 2 mål. Selv om de gikk ut mann mot mann det siste minuttet, holdt Hagaguttene hodet kaldt, og trygget seiern inn til 28-26.

Bruntrøyene spilte tidvis veldig bra, med stor fart. Det ble litt stillestående innimellom, men publikum fikk se flere trick-skudd som gikk i mål, forsøk på flyvere, og avtaler som ga gutta spillerom og gjennombrudd. Det må tas med at det ikke var utvisning till noen av lagene, noe som viser at man kan spille hardt og tøft, men allikevel rent.

54 mål på 2 x 25 minutter vitner om høyt tempo hos begge lag, og gutta leverer moro og spenning i kamp etter kamp.

Førskommende søndag blir det lokaloppgjør i G15 mellom Haga og samarbeidslaget til Skarnes og Årnes. Da G16 møttes tidligere i høst, var det nesten 200 tilskuere i Neshallen, noe som var utrolig moro for gutta. Vi håper på like fulle tribuner på søndag også.

Laget fra venstre (mål i parentes); Benjamin Sefring (9), Marius Qvigstad (3), Emilio Markussen (4), Henrik Sakshaug (2), Nicholas Reklev, Johan Thoresen, Ludvig Bergh Salamonsen (9), Mathias Andreassen og Joel Arnstad (1).