Haga G15 vant jevnt og spennende oppgjør

Bildet foran fra v (mål i parentes); Ludvig B. Salamonsen (5), Joel A. Arnstad, Emilio M. Markussen (6), Henrik Sakshaug (4). Bak fra v; Mathias Andreassen, Daniel Baraas, Benjamin Sefring (5), Marius Qvigstad (3), Nicohlas Reklev og trener May-Lene Sakshaug.

Regionserien Gutter 15 år:  Nordstrand 2 – Haga  21-23 (10-13)

Det er lenge siden forrige G15 kamp, og gutta gledet seg til å møte 2007-spillere igjen. De fleste på laget spiller også på G16 laget, og har der møtt Nordstrand 2 ganger i høst. Bruntrøyene dro sist hjem fra Nordstrand Arena med et ribbeinsbrudd og en skulder ut av ledd, og var klare for tøffe tak denne søndagen også.

Hjemmelaget begynte med ballen og scoring, men Haga utlignet umiddelbart. Da stillingen var 3-3 satte Haga inn et ekstra gear, og i løpet av en 7 minutters periode gikk Haga opp i ledelse 5-10. Da spilte de bra sammen både i forsvar og angrep. De neste 3 minuttene snudde alt, med mange feil både framover og bakover, og Nordstrand kneppet innpå til 9-10. Da gjenstod det 10 minutter av omgangen. Begge lagene hadde deretter en del slurv framover, men Haga klarte å score 3 ganger, og Nordstrand kun 1 gang, og til pause stod det 10-13 til bruntrøyene.

I pausen fikk gutta beskjed om at i angrep måtte de starte opp mer uten ball, og være mer i bevegegelse mot Nordstrand sitt 5-1 forsvar. Bakover skulle de fortsette å jobbe tett sammen, og snakke mer sammen.

Haga startet med ballen i 2. omgang, men både pasninger og skudd var upresise, og det gikk snaue 5 minutter før de scoret. Etter det holdt de trykket oppe, og var oppe i ledelse både 12-16 og 13-17. Da det gjenstod 10 minutter av 2. omgang ledet Haga 17-19, og Nordstrand var på vei inn i kampen igjen. Hagagutta skjerpet da fokus, og hadde 3 scoringer på rappen, uten å slippe inn mål. Men på 17-22 kom Nordstrand nok en gang tilbake, og mindre enn 3 minutter før slutt stod det 20-22. Dagens toppscorer for Haga, Emilo Markussen, satte inn Hagas mål nr. 23, og selv om hjemmelaget hadde en scoring på slutten, kunne Haga dra hjem med seier 21-23 fra Nordstrand Arena.

Alle Hagas spillere hadde minst 2 avslutninger på mål, og det er litt tilfeldig at ikke alle ble målscorere denne kampen. Moro at alle tar initiativ og prøver. Bakerst stod Nicholas Reklev med 9 redninger mot et hardskytende Nordstrandlag. Så dette var en skikkelig lagseier.