Haga slo serielederen og klatret til topps

Håvard Kvinge ble matchvinner da Haga klatret til topps på tabellen.

9.div avdelingsmester  Søndre Høland mot Haga  3-4 (2-2)

Haga var denne uken på langtur til Bråtevangen kunstgress og møte serieleder Søndre Høland 2.Hjemmelaget var favoritter etter fire strake seire, men de møtte et Haga-lag stinne av selvtillit og på hugget etter en ny skalp etter selv å ha vunnet tre og spilt en uavgjort på sine fire kamper så langt i kampen og avdelingsmesterskapet i 9.divisjon.

Sebastian Olsen satte inn sitt 9. og 10. seriemål

Kampen ble en thriller av en fotballkamp der lagene byttet på å lede og det hele ble ikke avgjort før helt på tampen av matchen. Haga fikk en drømmestart på toppoppgjøret da dommeren allerede etter 4 minutter pekte på straffemerket. Toppscorer Sebastian Olsen steg frem og satte straffesparket sikkert i mål. Søndre Høland brukte ikke mange minuttene på å slå brutalt tilbake. Først utlignet de til 1-1 etter 8 minutter, før de tok ledelsen 2-1 etter 14 minutter.

Bruntrøyene ga imidlertid ikke opp og etter halvtime så sendte Rune Martinsen en fin ball igjennom til toppscorer Olsen, som utlignet til 2-2 alene med keeper. Dette var Sebastian Olsen sitt tiende seriemål i 2022.

Håvard Kvinge ble matchvinner to minutter før slutt

Før matchen hadde Søndre Høland to poeng å gå på ned til serietoer Haga, dermed var alt annet enn seier det samme som å si takk og farvel til å bli avdelingsmester. Med dette i potten så gikk Haga-spillerne utpå banen i andre omgang med ett mål for øye, vinne kampen og reise hjem som serieleder og med avdelingsmesterskapet et godt stykke nede i lomma. Omgangen steg frem og med et kvarter igjen å spille så klarte Haga endelig å ta tilbake ledelsen etter scoring av Andreas Hansen.  Men seieren var på ingen måte i boks, for med åtte minutter igjen å spille så utlignet vertene til 3-3. Dramatikken var fremdeles ikke over, for i det kampuret viste 88 minutter, så tok Håvard Kvinge ansvar og satte inn kampens siste mål. Dermed kunne Haga-spillerne slippe jubelen løs for en meget viktig 3-4 seier, men viktigst av alt, nå topper Haga tabellen, med en kamp igjen å spille. Søndag 2.oktober tar laget i mot Varpe på Haga stadion. Vinner de den så er de avdelingsmestere i 9.divisjon.

Sett av datoen og dagen, møt opp og støtt Haga i årets siste seriekamp. Det fortjener de