Håkon Rolstad Nilsen (Hvam) ser tilbake på 2020 og frem mot 2021-sesongen

Vi har tatt en prat med det fleste A-lagene i Nes for å høre hvordan 2020-sesongen har vært og hvor de ligger an i løypa før 2021-sesongen. Først ut er Hvam og Håkon Rolstad Nilsen.

Har ikke mistet noen spillere

Hva har vært det verste med 2020-sesongen?

 • At det ikke ble seriespill. Med to opprykk på rappen hadde det vært morsomt å få utnytte driven som var i gruppa før covid-19 brøt ut. Dog har jeg stor tro på at spillergruppa er klar for samme utfordring i 2021, både i 6.div og i 9.div.

Når det gjelder hva som er den største utfordringen så er Rolstad Nilsen klar på at sesongen blir fryktelig lang når man ikke har noe å trene for, annet en sesong som virker svært fjernt. Han forteller videre at det har vært en utfordring å følge med på alle forskjellige retningslinjer og restriksjoner som til tider kan være svært utydige

Hvordan har dere motivert spillere til å trene?

 • Det som har motivert spillergruppa er den sosiale biten. Å møtes en til to ganger i uka sammen med kompiser har vært viktig for mange i et ellers ganske usosialt år.

Har dere fått trent og hvor mye har dere trent i årets sesong?

 • Det har variert mellom en og to treninger i uka. Antallet på trening har variert, men jeg er veldig happy med at vi har klart å holde koken. Jeg har hørt om flere lag hvor årene bare har blitt dratt opp i båten.

Til tross for en vanskelig sesong så er det kun Espen Walle som pga en akilles skade er usikker på 2021-sesongen

Oppgrader anlegget og bygger med det lagkultur

Hvilke konsekvenser får årets sesong for fremtiden til klubben?

 • Hvam IL styres av svært driftige folk, så jeg er ikke bekymret for fremtiden. Vi har nettopp hatt ekstraordinært årsmøte hvor vi økte lånerammen til oppussing av idrettsparken med nytt kunstgress, idrettsbygg med garderober og oppholdsrom samt et lagerbygg, så det går vel ganske bra.

Hvordan tror du 2021 blir med tanke på a-laget?

 • Jeg har stor tro på at a-laget kan ta ytterligere steg i 2021. Usikker på hvordan lagene i divisjonen har hatt det i år, men jeg er trygg på at vi selv skal levere flere gode prestasjoner neste år. Så får vi se hva det holder til 🙂

 Største idrettslaget i Nes

Hvordan ser du på fremtiden til klubben?

 • Utelukkende positivt. Hvam IL vokser dag for dag, og vi er det desidert største idrettslaget i bygda nå, så jeg ser lyst på fremtiden!

Har året hatt noen økonomiske konsekvenser for klubben og a-laget?

 • Ikke for a-laget. Her drives hele gruppa på dugnad, til og med trenerteamet, så utgiftene er minimale uavhengig sesong for a-laget. Klubben har hatt noe mindre resultat i 2020, men heldigvis har Hvam fått kompensasjon for flere avlyste arrangementer og diverse i løpet av året.

Hvis du skulle gitt myndighetene noen råd i forhold til breddeidretten. Hva ville det vært?

 • Det blir å åpne opp etter jul for breddeidretten. Fotballen har vist i 2020 at de klarer å håndtere smittevern på alvor, så jeg håper og tror at det åpnes på nyåret.

Denne artikkelen er sponset av

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg