Håndball. Haga Gutter 13 år åpnet sesongen med to seiere

På bildet: Bak f.v.; Marius Qvigstad, Patrik Holmøy, Tobias Olsen, Daniel Gruszczynski, Denis Atanasov. Foran f.v.; Ludvig Bergh Salamonsen, Benjamin Sefring, Henrik Sakshaug og Ruben Kværner.

Haga – Skjetten/Rælingen 23-18 (12-8)

Første kamp i serieåpningen var mot fjorårets vinner av grunnserien; Skjetten/Rælingen. Og det var en litt spent og skadeskutt Hagagjeng, et sykdomsforfall og et par småskavanker ellers.

Bortelaget åpnet scoringene, før bruntrøyene svarte med kampens toppscorer Ruben Kværner (10 mål totalt). Første halvdel av omgangen byttet lagene på ledelsen, aldri mer enn 2 mål til noen av dem.  Gjestene hadde bra skyttere. På stillingen 6-6 midtveis i omgangen, tok bruntrøyene gikk opp i en 2 målsledelse igjen.  Denne økte de til pauseresultatet 12-8.  Mye bra angreps- og (MEN IKKE MINST) lag-spill!   Artig å se at kontringer, overganger og opprullinger fungerte.

I pausen fikk bruntrøyene beskjed om å fortsette som i den første.

Startet omgangen med scoring til hjemmelaget, før gjestene fikk et par hurtige reduseringer.  Nærmere enn 2 mål, kom de imidlertid aldri.  På stillingen 19-17 noen minutter før slutt, satte bruntrøyene virkelig på turboen og sikret en vel fortjent 23-18 seier i serieåpningen. Nok en gang takket være strålende lagspill og at ALLE spillerne leverte!  Artig med 6 forskjellige målscorere.

Haga – Sørumsand 13-11 (5-6)

Kamp nr 2 var mot erkerival Sørumsand.  Et lag Haga har hatt godt tak på i de siste kampene, men som man sleit veldig mot for 2-3 sesonger siden.  Disse kampene lever alltid sitt eget liv.

Kampen startet med scoring til vertene, før gjestene utlignet. Så skjedde det ikke så mye på noen minutter, bare frem og tilbake. Haga var oppe i 3-1, før gjestene kom tilbake.  Jevnspilt første omgang, med særdeles lite mål.  I Haga-målet stod Tobias Olsen som en levende vegg til tider og hadde en redningsprosent på nesten 50% i denne kampen.  Ved pause ledet bortelaget 6-5.

I pausen fikk Hagaguttene beskjed om å skjerpe seg fremover. Få fart på både bein og ball, ikke det statiske spillet de har vist i den første omgangen.  Bakover var det bare å fortsette.

Så ut som pausepraten hadde hjulpet. Bruntrøyene scoret 3 ganger, uten at gjestene fikk noe nettkjenning og da hadde de kontrollen i resten av kampen.  Sørumsand var riktignok oppe på 11-11 tre minutter før slutt, men rett etterpå scoret først Ruben Kværner, før kampens toppscorer Daniel Gruszczynski fastsatte sluttresultatet til 13-11 med sitt niende mål i kampen.

Faktisk så har alle de 3 siste møtene mellom disse lagene endt med 13-11 seier til Haga.

En god seriestart med 2 seiere av 2 mulige. Nå er det bare å glede seg til fortsettelsen.

(Foto og artikkel er hentet fra Haga sin hjemmeside)