Håndball: Nervedrama til siste slutt da Haga G12 spilte uavgjort

Bildet: Bak; Trener Per Rune Holmøy. Midten f.v.; Daniel Gruszczynski, Isak Svartangen, Patrik Holmøy, Benjamin Sefring og Ruben Kværner. Foran Wilhelm Gjertsen, Tobias Olsen og Henrik Sakshaug.

Gutter 12 år. Haga- Hk Eidsberg 17-17

Ny kamp for Hagas tolvåringer i Neshallen tirsdag kveld. På andre siden stod HK Eidsberg som spilte på Nivå 1 før jul, så det ville bli en tøff oppgave. Gjestene kom også best igang.  Anført av sine skyttere hamret de ball etter ball inn bak Haga’s gode keeper Tobias Olsen. Stod 0-4 på lystavla før bruntrøyene våknet.  De tok seg sammen og hentet inn 1-5 til 4-5, da satt både forsvars- og angrepsspillet. Så begynte det å kladde litt igjen, Hagaguttene kom til sjanser men slurvet med tekniske feil som tramp og skrittfeil.

Dette benyttet gjestene seg av og skaffet seg nok en luke.  Bortelaget var hele tiden et skritt eller to foran hjemmelaget.  I siste sekund av omgangen kunne gjestene fastsette pauseresultatet til 8-12.

I pausen ble bruntrøyene enige om å komme lengre frem på banen i forsvar og litt mer tålmodige fremover på banen.  Samt unngå flere tekniske feil.  Er jo så kjedelig å ha spilt god angrepshåndball, bare for å få annulert målet pga tramp ol…

Første del av den andre omgangen var jevnspilt, og lagene fulgte hverandre til 10-14. Da begynte hjemmelaget opphentingen.  Anført av en storspillende keeper i Tobias Olsen (reddet blant annet 2 straffer i denne perioden) og en virkelig kriger på strek; Isak Svartangen, knappet Hagaguttene gradvis inn på gjestene. Midtveis i omgangen kunne Henrik Sakshaug utligne til 14-14 etter flott scoring fra kanten.  På stillingen 15-15 stakk gjestene fra igjen til 15-17 og det holdt seg til det gjenstod 1 minutt. Da satte toppscorer Daniel Gruszczynski inn 16-17. Da det gjenstod 42 sekunder tok bortelaget time-out, helt tydelig at de ikke ville gi fra seg denne seieren!

Haga visste at de kun hadde en mulighet og hvis den kom, så måtte de ta vare på den.  Hjemmelaget greide å få tak i ballen da det gjenstod 18 sekunder. Da det gjenstod kun 5 sekunder, så smalt Daniel inn sitt tolvte mål i kampen og fastsatte sluttresultatet til 17-17! Jubelen stod i taket.

Nesten som seier å regne dette i en slik kamp.  Haga ledet faktisk ikke en eneste gang i denne kampen. Men det var et godt lag de tok poeng mot.