Hvam jenter født 2009 ble seriemestere i 2.divisjon

Hvam jenter født 2009 har levert en strålende sesong hvor laget vant Elverumscupen i tillegg til at de vant A-sluttspillet i 2.divisjon.

Gikk gjennom vårtabellen uten tap

Hvam startet vårsesongen med å spille uavgjort mot Frogner 2, som skulle vise seg å kapre andreplassen på vårtabellen. Etter den vant laget 12 strake kamper og ble med det vårmestere med 37 poeng. Tre foran Frogner 2 og hele ti poeng foran Dal på tredjeplass.

I august ble tabellen delt i to. De sju øverste deltok i A-sluttspillet, mens de resterende spilte i et slags B-sluttspill. Med tanke på resultatene fra vårsesongen så var Hvam små favoritter før de seks siste matchene tok til.

Fortsatte fremgangen på høsten og endte med null tap på 19 kamper

Det ble mange jevne kamper. Allerede i den første matchen, borte mot Kløfta ble Hvam-jentene liggende under til et godt stykke ut i andre omgang. Til slutt klarte Hvamsingene å utligne og med kun noen minutter igjen å spille klarte Helene Fjørtoft Finnstein å finne veien til nettmaskene slik at Hvam fikk den starten på A-sluttspillet de håpet på.

I den andre serierunden var det duket for internt oppgjør mot Hvam 2. Her tok førstelaget en oppskriftmessig 3-0 ledelse, men Hvam 2 ga på ingen måte opp og reduserte to ganger. Nærmere enn 3-2 kom de ikke, dermed stod Hvam 1 med to strake seiere etter to knepne seiere.

De to neste kampene endte henholdsvis 1-1 mot Gjelleråsen og 2-2 mot Frogner 2. Før de to siste serierunden var det rekordjevnt. Hvam ledet med 8 poeng, ett foran Frogner 2 og Hvam 2, som begge stod med 7 poeng. Hjemmekampen mot Dal ble enklere en mange trodde på forhånd. Kaja Wallem Ongstad og Lina Andersen sendte Hvam opp i 2-0 før første omgangen var halvspilt og rett før pause satte Helene Fjørtoft Finnstein inn vertenes tredje mål. Et kvarter ut i andre omgangen økte Gunnhild Nebbenes Kilde til 4-0. Da gjorde det ingenting at Dal fikk et trøstemål helt på tampen.

Med tre seiere og to uavgjort på de fem første matchene så var Hvam-jentene allerede mestere før den sjette og siste matchen. Bortekampen mot Lillestrøm var målløs etter første omgang, men i andre omgang satte Hvam inn to mål og vant kampen 0-2. Seieren gjorde sitt til at Hvam endte øverst på tabellen med fire poeng ned til Dal, Hvam 2 og Frogner 2.

En meget sterk sesong av Hvam jenter født 2009 som vant totalt 16 seriekamper og spilte 3 uavgjort. Ingen lag klarte å slå Hvam på totalt 19 seriekamper.