Hvam ledet med tre mål, men tapte

5.div  Hvam – Søndre-Høland 2  4-5 (4-2)

Etter flere år hvor seirende og opprykkende har kommet på løpende bånd, så har Hvam fått det betraktelig tøffere i årets sesong. Men de startet sesongen meget bra og lå helt oppe på fjerde plass en stund. Men høsten har vært mørk og laget venter fremdeles på høstens første seier.

Hvam snudde 0-1 til 4-1

Det startet også veldig tungt i hjemmemøte med Aurskog-Høland 2, som tok ledelsen allerede etter tre minutter. Hvam kjempet seg tilbake i kampen og spilte sin beste leverte sin beste omgang på lang tid. Joachim Lihus utlignet til 1-1halvveis ut i omgangen og med ti minutter igjen å spille sendte Gøran Haga hjemmelaget i ledelsen 2-1, som ble 4-1 etter scoringer av Fredrik Olsen og Simen Lirio i det 42. og 45. minutt. Dessverre ga man gjestene fra Aurskog-Høland et halmstrå da de slapp inn mål på overtid i første omgang.

Gikk på sitt åttende strake tap

Hvam hadde allikevel et godt tak om seieren, men tjue minutter før slutt scoret bortelaget to kjappe mål og utlignet til 4-4. Vondt ble til verre da Aurskog-Høland 2 tok ledelsen 4-5 med åtte minutter igjen å spille. Hjemmelaget klarte aldri å komme tilbake og et nytt tap var et faktum.

To meget viktige kamper står for dør

Hvam har nå åtte tap på rad og sånn lukter det nedrykk av. Etter 18 kamper ligger laget på 10. plass med 19 poeng. Søndre Høland ligger på plassen under med 17 poeng og helt nederst befinner R&Å 2 seg med 17 poeng.  De to neste kampene avgjør ganske sikkert om Hvam kommer til å spille i 5.divisjon eller 6.divisjon i 2024. Onsdag 27.september er det duket for lokaloppgjør, borte mot R&Å 2 og en uke senere så tar de i mot Søndre Høland til kamp på Hvam kunstgress.

Hvam stilte med følgende lag: Henrik Risvik Paulsen, Simen Andreassen, Sebastian Munthe Øvrum, Vegard Berge, Sebastian Sandvold, Gøran Haga, Joachim Lihus, Even Dahl, Fredrik Olsen, Henning Torgnesskar og Simen Lirio. Benyttede innbyttere: Tony Kristiansen, Jone Risvik Paulsen, Tommy Solbergseter, Sebastian Wang