Hvam snudde til seier

Simen Lirio med sesongens første nettkjenning

5.divisjon  Aurskog/Finstadbru – Hvam 2-4

Etter et par stygge tap var Hvam tilbake på vinnersporet med 3-2 seier over Skedsmo 2 i forrige serierunde. Så langt hadde Hvam spilt samtlige fem serierunder på hjemmebane og stod med seks poeng før de tok turen til Aursmoen Kunstgress og møte med aristokraten Aurskog/Finstadbru. En klubb som i mange år var blant de beste i Akershus fotballkrets, men som før møte med Hvam lå helt nederst i 5.divisjon.

Viktig kamp for begge lag

En meget viktig kamp for begge lag. Med tap ville Aurskog/Finstadbru fortsatt ligge nederst, men det ville kun skille tre poeng opp til Hvam, mens de gule og svarte ville ha hele ni poeng ned til hjemmelaget med seier. I tillegg ville de da luke fire poeng til de tre nederste lagene.

Uavgjort til pause

Det var to lag som følte på hverandre i starten. Hvam-gutta viste veldig godt at det var viktig å ikke tape, men øynet samtidig muligheten for tre kjærkomne poeng.  Aurskog/Finstadbru stod med en null poeng, men fikk en god start med scoring midtveis i første omgang. Signert lagets målgarantist Szymon Krolikowski. Tre minutter før pause utlignet Anders Norum til 1-1

Snudde kampen i andre omgang

Andre omgangen var så vidt i gang da Simen Liro scoret sesongens første mål og sendte med det Hvam i ledelsen.Spillet bølget frem og tilbake, men med et kvarter igjen å spille økte Hvam til 1-3 takket være et mål av veteranen Stian Bøsterud.

Aurskog/Finstadbru gjorde alt de kunne for å komme tilbake, men de kom aldri nærmere enn 2-3 etter ny scoring av Symon Krolikowski. I Kampens siste minutt fastsatte Thomas Wiksaas sluttresultatet til 2-4

Seieren førte Hvam opp på 5.plass med 9 poeng. Neste kamp er onsdag 23.mai.borte mot Aurskog-Høland.

Hvam stilte med følgende lag: Henrik Risvik Paulsen, Even Dahl, Anders Norum, Simen Scharning, Stian Bøsterud, Gøran Haga, Fredrik Olsen, Joachim Lihus, Thomas Wiksaas, Henning Torgnesskar og Simen Lirio. Benyttede innbyttere: Simen Andreassen, Sebastian Munthe Øvrum, Vegard Berge, Tony Kristiansen, Eskil Engebretsen og Sebastian Wang