Hvam tapte toppoppgjøret mot Bøn

Henrik Risvik Paulsen og resten av Hvam-gutta klarte dessverre ikke hamle opp med serieleder Bøn

6.divisjon  Bøn mot Hvam 5-1 (3-0)

Bøn og Hvam har ligget som nr 1 og 2 i hele år og i forrige uke møttes lagene til toppoppgjør på Bøn stadion. Etter at spillet bølget litt frem og tilbake i starten, så var det Hvam som kom til kampens første gode mulighet, men avslutningen endte over mål. I stedet endte et frispark etter 12 minutter med en hands inne i Hvam-boksen. Tidligere FUVO-spiller Otto Dahl steg frem og satte straffesparket sikkert i mål. Bortelaget yppet seg litt innimellom, men igjen var det Bøn som fant veien til nettmaskene etter halvspilt første omgang. Fire minutter før pause så pekte dommeren igjen på straffemerket, og igjen var Otto Dahl sikkerheten selv.

Hvam kom til flere gode målsjanser i første omgang, men manglet presisjon og dyktighet i avslutningene. Dermed kunne Bøn gå til pause med en komfortabel 3-0 ledelse.

Bøn fikk tre straffespark og scoret på alle

Hvam gikk utpå gressmatta i andre omgang og tok tak i matchen fra start og trøkket vertene bakover. Etter en drøy times spill fikk de sin velfortjente redusering etter et selvmål. Målet gjorde sitt til at de gule og svarte fikk troen på de kunne snu dette. Flere gode sjanser ble produsert, men ballen ville ikke inn. Med tretten minutter igjen å spille så pådro Gøran Haga seg sitt andre gule kort og en tidlig dusj. Med en mann mindre gikk piffen litt ut av Hvam-spillerne og hjemmelaget økte først til 4-1, før de fem minutter på overtid satte inn sitt tredje straffespark for kvelden.

Tapet gjorde sitt til at Fjellhamar 2 sneik seg forbi Hvam og opp på den andre opprykksplassen. Bøn leder 6.divisjon med 46 poeng, fulgt av Fjellhamar 2 med 40 og Hvam med 37. Disse tre lagene kjemper om to opprykksplasser. Ned til nr fire på tabellen er det et helt hav.

Ting kan imidlertid snu seg allerede i dag onsdag 7.september, da møtes nemlig Bøn og Fjellhamr 2, mens Hvam møter Gjerdrum 2 på bortebane.

Hvam stilte med følgende lag: Henrik Risvik Paulsen, Anders Norum, Martin Holter, Simen Holter, Julian Risvik Paulsen, Even Dahl, Gøran Haga, Fredrik Olsen, Joachim Lihus, Henning Torgnesskar og Tony Kristiansen. Benyttede innbyttere: Tommy Alexander Solbergseter, Marius Rognerud, Kim Svebakken, og Kevin Pihl